• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Japansk laks med sesam og japansk sauce med ris og tomatsalat

17. juni 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Japansk køkken omfatter de regionale og traditionelle fødevare i Japan, som har udviklet
sig gennem århundreder med politiske, økonomiske og sociale ændringer. Japans
traditionelle køkken er baseret på ris med misosuppe og andre retter, der lægges vægt
på sæsonbestemte ingredienser.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. laks ca. 300g
½ dl. Sesamfrø
1 stk. æg
olie til stegning

Sauce:
½ dl. Soya
1 spsk. Balsamico, rød
½ dl. Hønsebouillon
¼ tsk. Sukker
1 spsk. Ingefær, revet
1 fed hvidløg, presset
1 – 1½ spsk. Maizena

Tilbehør:
Fuldkornsris
tomater
forårsløg

Start med at piske ægget i en dyb tallerken

hæld sesamfrøene op i en anden skål/tallerken
dyp den ene side af hver laksebøf først i æg, derefter i sesamfrø

Kog risene efter anvisning på pakken.

Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i ca. 5 min.

til sesamfrøene er gyldne, vend laksen og steg på den anden side til den er gennemstegt
ca. 2-3 min. tag laksen af panden og dæk den med sølvpapir, indtil serveringen.

Saucen:
rør soja, balsamico, hønsebouillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg
sammen i en lille skål

rør maizena og vand sammen, til maizenaen er opløst
kom sauceblandingen på panden og lad den simre i ca. 2 min. under omrøring
tilsæt maizenablandingen og lad saucen simre til den tykner
hæld saucen over laksen, lige inden serveringen.

Tomatsalat:  
4 stk. tomater
2 – 3 stk. forårsløg
1 fed hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Vineddike med estragon
1 tsk. Akaciehonning

Skær tomaterne ud i skiver og anret dem på et fad
Snit forårsløg fint i ringe, drys over tomatskiverne
Skær hvidløget i fine tern og drys over tomaterne

Bland dressingen i en lille skål, af de resterende ingredienserne
Tilsæt lidt salt og peber
Rør det god rundt
Fordel dressingen over tomaterne og lad dem trække i ca. ½ time

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Japansk laks med sesam og japansk sauce med ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk, Frokost

Previous Post: « Kål-lasagne med oksekød og rosmarinskyr
Next Post: Colorado steak med dampede grøntsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme