• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Oksesteg gammeldaws grydesteg

12. november 2019 by John Frøslev 1 kommentar

Fra det rigtige gamle bondekøkken får vi den obligatoriske
søndags middagsret, grydestegt oksesteg, som næsten var
obligatorisk på landet søndag kl. 12.00

I byerne var set måske en lidt lettere menu der var på
middagsbordet, selvom restauranterne i dag, har det
på deres menukort.

Et stykke langtidsstegt oksekød i gryde giver en skøn
og fyldig sovs. Her er oksestegen serveret med gulerodsstave
ærter, sukkerbrunede perleløg og kartofler.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1,2 kg. oksebov
20g smør/olie
1 tsk. salt
15 stk. peberkorn, sort
2 stk. løg
3 – 4 stk. laurbærblade
1 stk. suppevisk
1 gl. snaps
3 – 4 dl. vand
1 dl. fløde/mælk
Lidt maizena majsstivelse til at jævne sovsen med
kartofler til det antal personer man nu er
6 – 8 stk. gulerødder
2 dl. grønne ærter
250g perleløg, frost
50g sukker
75g smør

Start med at brune kødet i en stor stegegryde i smør/olie

Krydr med salt og tilsæt peberkorn

Løgene skæres i kvarte, tilsættes gryden og brunes lidt
vand hældes ved, og kødet får en snaps

Laurbærblade og suppevisk tilsættes
kødet simrer nu under låg ca. 2 – 3 timer til det er mørt
hold øje med væsken, gryden må ikke koge tør
kødet tages op, og holdes varmt i stanniol

Stegeskyen sigtes over i en anden lille gryde
Tilsættes lidt fløde/mælk og jævnes med lidt maizena
Kartoflerne koges møre ca. 20 min i let saltet vand
Gulerødder og ærter dampes møre i lidt vand med smør
Sukkeret smeltes på en tør varm pande

Når det er let gyldent, trækkes panden fra varmen og smørret tilsættes
når smørret er smeltet tilsættes løgene, direkte fra frostposen

Steges til de er gyldne
skru ned for varmen og tilsæt lidt vand, lad løgene simre 5 – 10 min.
Pak kødet ud, og skær det i skiver eller grove stykker

Så er der klar til servering

Dagens tallerken, Oksesteg gammeldaws, glaseret løg, gulerødder, ærter
og surt, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Morfar’s Forloren Hare med mormor salat
Next Post: Mazarintærte med mørdej, marcipan masse og hvid glasur »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme