• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kinesisk svinemørbrad char shiu

9. marts 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Den aromatiske stjerneanis giver denne kendte, cantonesiske ret sin
karakteristiske duft, mens soyaen med sin dybde, tætte smag bringer
det bedste frem i kødet.

Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 600g
2 spsk. soya
2 stk. forårsløg, fintsnittede
2½ cm frisk ingefær, finthakket
1 tsk. rejepasta
½ tsk. chilipasta
2 stk. stjerneanis
1 spsk. risvin
1 spsk. honning, flydende
1½ tsk. ris eddike
½ tsk. maizena
1 spsk. vand
2 dl. Brune ris
½ stk. broccoli hoved

Start med at pudse mørbraden af, fri for fedt og hinder

pensl mørbraden med 1 spsk. soya, og lad den trække
i 15 min.

snit forårsløg og ingefær

kom det hele i en morter sammen med chili pasta, rejepasta og anis
og stød det til en pasta.

kom det i en plastskål eller glas, (ikke metal) og rør risvin
og halvdelen af honningen, 1 tsk. eddike og resten af soyaen i.

Vend kødet rundt i marinaden, og lad det
marinerer i køleskabet i ca. 2 timer, vend kødet hvert 20. minut

Tænd for ovnen på 220gr. dup kødet tørt med køkkenrulle
og gem marinaden. Bland resten af honningen og eddiken
med1 tsk. kogende vand, og pensl kødet med det overalt

Læg kødet i et lavt fad, stil det på risten og steg det i
15 – 20 min. eller til saften i kødet der pibler frem er klar,

når man prikker med en kødnål. Vend kødet undervejs, og pensl
med resten af glaseringen.

Tag kødet ud, dæk med stanniol og lad det trække i 10 min.
bring marinaden i kog i en lille gryde.

Rør maizenaen med vand, tilsæt det til marinaden og lad det koge op
Skær kødet i ½ cm. tykke skiver og server med den varme

marinade, ris eller blomkålsris evt. let dampede broccoli.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kinesisk svinemørbrad char shiu med ris og broccoli
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Gris

Previous Post: « Chorizosuppe med ost og grøntsager
Next Post: Pandekager som i gamle dage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme