
Pandekage er en flad kage eller brød, der tilberedes på en pande og som
hovedsageligt består af hvedemel, mælk, sukker og æg. I Danmark forbindes
ordet pandekager med dem, som spises til dessert med is, sirup, syltetøj,
sukker eller andet sødt.
køkkenet kalder

Ingredienser: ( 7 – 8 stk.)
150g mel
2 tsk. sukker
1 knsp. Salt
½ tsk. kardemomme
revet skal af 1 citron
2½ dl. Mælk
½ dl. Hvidtøl eller vand
2 stk. æg
flydende fedtstof til stegning.
Start med at komme alle tørstofferne i en skål

rør mælken i lidt ad gangen, tilsæt hvidtøl eller vand

pisk æggene sammen og rør dem i dejen

lad dejen hvile ½ – 1 time. Og rør igen

Smelt 1 -2 tsk. fedtstof på panden, hæld ca. ½ dl. Dej

på panden og vip den, så dejen fordeles

vend pandekagen med en paletkniv, når den er lysebrun
på undersiden og fast på oversiden

Bag den anden side gyldenbrun. Tilsæt evt. lidt mere
fedtstof når pandekagen vendes.
Server pandekagerne rygende varme, helst direkte fra
panden efterhånden som de bages.
Pandekagerne bliver ekstra sprøde, hvis de bages i
rigeligt fedtstof og for ret god varme.
klar til servering.

Dagens tallerken, Pandekager med sukker og hybenmarmelade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar