• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødtunge stegt på ben, med sauteret spinat og champignon

23. november 2022 by John Frøslev 2 kommentarer

Rødtunge er en fladfisk i familie med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra
Spanien til det nordlige Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød,
men den er væsentlig dyrere end rødspætten.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. hele rødtunger
3 spsk. hvedemel
salt og peber
2- 3 spsk. flydende fedtstof

Sauteret spinat:
250g spinat
25g smør
salt og peber
150g champignon
2 spsk. flydende fedtstof
salt og peber

Start med at klargøre fisken, de små ben langs finnerne
kan klippes/skæres af
vendes i mel tilsat salt og peber, steger i smør/flydende fedtstof

ved svag varme i 4 – 5 min. på hver side.

Sauteret spinat:
skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt

Kom spinatbladene i en gryde med det vand der hænger ved

damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min.
eller til de er faldet sammen. Hæld spinaten i en sigte og pres
den fri for væde.
Champignonerne renses og halveres/kvartes alt efter størrelse

ristet på panden i smør/flydende fedtstof, sauter den knugede spinat heri

Serveres med små kogte kartofler og brunet smør.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Rødtunger stegt på ben, med sauteret spinat og champignon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk

Previous Post: « Rullepølse hjemlavet i Airfryer Princess
Next Post: Sømandsbøf »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme