• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Andehjerter stegt med Teriyaki sauce og creme fonduta

28. august 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Andehjerter går under betegnelsen indmad og som er de spiselige
dele af et dyrs indvolde, f.eks. lever, hjerter og nyre. Hvilke typer
indvolde der anvendes varierer fra område til område.  

I Danmark anvendes svinelever f. eks. til leverpostej, mens fed
ande- og gåselever i Frankrig bl.a. anvendes til delikatessen foie gras.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers)  
250 g andehjerter
300 g Pomfritter
4 spsk. Teriyaki-sauce
8 stk. Svampe, flotte
20 g ristet sesamfrø
1 stk. hjertesalat
1 stk. appelsin
1 stk. blodappelsin
Lidt chiliflager
1 bdt. Mynte
1 bdt. Forårsløg
12 stk. Asparges, grønne
2 dl. Andebouillon
Cremefraiche 38%
2 spsk. Smør
Salt og peber
Citronsaft
Sukker
Rens andehjerterne grundigt i koldt vand

Mariner dem i teriyaki-saucen i mindst et par timer
(gem marinaden til glaseringen)  
Skær appelsinerne i fileter, gem saften

Pluk mynte, skær forårsløg så fint som muligt  
Pil de yderste lag af salaten, gem dem, og snit resten fint

Brun andehjerterne af på en god varm pande i lidt smør

Brun af på den anden side og steg andehjerterne indtil de er rosa

Glaser dem i den gemte teriyaki-saucen samt,
citrussaften sammen med svampene

Bland salaten, citrus fileterne med den fintsnittede salat
Creme fonduta:
Knæk det træde af aspargesene ca. 2 – 3 cm af bunden

Skær hoveder af aspargesene (serveres rå på tallerkenen)  
Kog de hovedløse asparges møre i bouillon og cremefraiche

Pureres med smør (stavblender) Smag til med salt, peber og
citronsaft evt. sukker  
Varm pomfritterne i olie  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Stegte andehjerter med Teriyaki sauce og
creme fonduta, velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Andehjerter stegt med Teriyaki sauce og creme fonduta

Previous Post: « Banankage med Glaze
Next Post: Stegt mørbrad i fad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme