• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt mørbrad i fad

4. september 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Mørbraden er en af de mest populære udskæringer på grisen, på
grund af sin magre og møre konsistens. Dette skyldes musklens
placering på indersiden af dyrets rygrad, hvilket betyder, at den
ikke aktiveres særlig meget.  

En yderst god middagsret til gæster, som kan laves i forvejen og
passer sig selv i ovnen, nemmere kan det ikke være.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:  (4 pers.)  
500g svinemørbrad, afpudset
120g bacon i tern
2 fed hvidløg
2 stk. løg, mellemstore
1 stk. peberfrugt, rød
250g champignon
1 bundt persille
2½ dl. Piskefløde
500g kartofler, små
Salt og peber
Start med at befri mørbraden for sølvsener og overskydende fedt  
Rens champignonerne og skær dem i kvarte stykker  
Hak løg, hvidløg og peberfrugt i grove stykke

Skær bacon i terninger

Baconterningerne brunes god på en varm pande

Grofthakket hvidløg, løg og peberfrugt tilsættes

Krydr med salt og peber  
Efter bruningen kommes blandingen i et ildfast fad  
De rensede champignon del dem i kvarte, svitses dem godt på
den varme pande  

Hældes herefter i fadet til løgblandingen og blandes godt  
Fløden tilsættes til fadet og hakket persille drysses over

Mørbraden krydres med salt og peber,

Brunes på panden i lidt smør/olie

Mørbraden lægges ovenpå fyldet i det ildfaste fad

Presses let ned i fyldet, fadet sættes i ovnen ved 200gr. i ca. 45 min.
Kartoflerne sættes over at koge, ca. 5 min. og  
Lad dem stå i det varme vand til de er møre  
Mørbraden tages op, skæres i pæne skiver

Anrettes derefter ovenpå fyldet igen  
Serveres med små fine kartofler og salat  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt mørbrad i fad med bacon, peberfrugt
og champignon, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Stegt mørbrad i fad med bacon peberfrugt og champignon

Previous Post: « Andehjerter stegt med Teriyaki sauce og creme fonduta
Next Post: Tvebakkekage med rabarber »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme