
Mørbraden er en af de mest populære udskæringer på grisen, på
grund af sin magre og møre konsistens. Dette skyldes musklens
placering på indersiden af dyrets rygrad, hvilket betyder, at den
ikke aktiveres særlig meget.
En yderst god middagsret til gæster, som kan laves i forvejen og
passer sig selv i ovnen, nemmere kan det ikke være.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
500g svinemørbrad, afpudset
120g bacon i tern
2 fed hvidløg
2 stk. løg, mellemstore
1 stk. peberfrugt, rød
250g champignon
1 bundt persille
2½ dl. Piskefløde
500g kartofler, små
Salt og peber
Start med at befri mørbraden for sølvsener og overskydende fedt
Rens champignonerne og skær dem i kvarte stykker
Hak løg, hvidløg og peberfrugt i grove stykke

Skær bacon i terninger

Baconterningerne brunes god på en varm pande

Grofthakket hvidløg, løg og peberfrugt tilsættes

Krydr med salt og peber
Efter bruningen kommes blandingen i et ildfast fad
De rensede champignon del dem i kvarte, svitses dem godt på
den varme pande

Hældes herefter i fadet til løgblandingen og blandes godt
Fløden tilsættes til fadet og hakket persille drysses over

Mørbraden krydres med salt og peber,

Brunes på panden i lidt smør/olie

Mørbraden lægges ovenpå fyldet i det ildfaste fad

Presses let ned i fyldet, fadet sættes i ovnen ved 200gr. i ca. 45 min.
Kartoflerne sættes over at koge, ca. 5 min. og
Lad dem stå i det varme vand til de er møre
Mørbraden tages op, skæres i pæne skiver

Anrettes derefter ovenpå fyldet igen
Serveres med små fine kartofler og salat
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt mørbrad i fad med bacon, peberfrugt
og champignon, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar