
Tvebakkekage – en simpel, men god gammel opskrift med få
ingredienser, og lavet på under en time. Den bliver bagt i lag med en
lækker sprød overflade – MUMMS den er god.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 10 stk.)
100g blødt smør
50g Rørsukker
3 stk. æggeblommer
2 tsk. mandelessens
175g hvedemel
½ tsk. vaniljeessens
1 tsk. bagepulver
Lidt salt
1,25 dl. Mælk
Marengs:
3 stk. æggehvider
80g sukker
75g flormelis
½ tsk. eddike
10 stk. tvebakker, knuste
1 tsk. mandelessens
6 spsk. Rabarbermarmelade
Start med at piske det bløde smør og sukker hvidt og skummende

Tilsæt æggeblommer et ad gangen, og pisk

Pisk så dejen bliver let og luftig

Tilsæt mandelessens til dejen og rør godt
Tilsæt vaniljeessens og rør godt
Bland hvedemel, bagepulver og salt

Rør det i dejen, skiftevis med mælk
Pisk æggehviderne stive og vend sukker og flormelis i æggehviderne
Pisk til en sej marengs masse

Knus tvebakkerne i en plastpose,

Vend de knuste tvebakker i marengsmassen

Tilsæt mandelessens til marengsmassen
I en springform ca. 22 cm i diameter eller
En bradepande ca. 20 x 25 cm fores med bagepapir

Fordel halvdelen af dejen i bunden

Hæld halvdelen af marengsmassen ovenpå
Derefter den anden halvdel af dejen

Fordel et tyndt lag af rabarbermarmeladen

Slut med den sidste halvdel af marengsmassen
Bag kagen ved 175gr i alm. Ovn ca. 30 – 35 min.

Til den er gylden og gennembagt
Lad kagen køle lidt af, inden den løftes op af formen

Køler helt af på en bagerist
Det er tid til smagsprøve.

Dagens kage, Tvebakkekage med rabarber, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar