• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Tvebakkekage med rabarber

7. september 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Tvebakkekage – en simpel, men god gammel opskrift med få
ingredienser, og lavet på under en time. Den bliver bagt i lag med en
lækker sprød overflade – MUMMS den er god.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 10 stk.)  
100g blødt smør
50g Rørsukker
3 stk. æggeblommer
2 tsk. mandelessens
175g hvedemel
½ tsk. vaniljeessens
1 tsk. bagepulver
Lidt salt
1,25 dl. Mælk  
Marengs:
3 stk. æggehvider
80g sukker
75g flormelis
½ tsk. eddike
10 stk. tvebakker, knuste
1 tsk. mandelessens
6 spsk. Rabarbermarmelade
Start med at piske det bløde smør og sukker hvidt og skummende

Tilsæt æggeblommer et ad gangen, og pisk

Pisk så dejen bliver let og luftig

Tilsæt mandelessens til dejen og rør godt  
Tilsæt vaniljeessens og rør godt  
Bland hvedemel, bagepulver og salt

Rør det i dejen, skiftevis med mælk  
Pisk æggehviderne stive og vend sukker og flormelis i æggehviderne  
Pisk til en sej marengs masse

Knus tvebakkerne i en plastpose,

 Vend de knuste tvebakker i marengsmassen

Tilsæt mandelessens til marengsmassen  
I en springform ca. 22 cm i diameter eller  
En bradepande ca. 20 x 25 cm fores med bagepapir

Fordel halvdelen af dejen i bunden

Hæld halvdelen af marengsmassen ovenpå  
Derefter den anden halvdel af dejen

Fordel et tyndt lag af rabarbermarmeladen

Slut med den sidste halvdel af marengsmassen  
Bag kagen ved 175gr i alm. Ovn ca. 30 – 35 min.

Til den er gylden og gennembagt  
Lad kagen køle lidt af, inden den løftes op af formen

Køler helt af på en bagerist  
Det er tid til smagsprøve.

Dagens kage, Tvebakkekage med rabarber, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Tvebakkekage med rabarber

Previous Post: « Stegt mørbrad i fad
Next Post: Fransk Kyllingefrikassé »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme