Nu nærmere vi os den tid på året, hvor menuen er lidt fed, men dejlig,
så er det måske rart med lidt mindre fedt og kål, her inden vi går til den.
Derfor laver vi hvidkålssuppe på den gammeldaws måde. Her brugte man
altid den suppe som rullepølsen var kogt i eller suppen fra svineboven der
blev kogt til sylte.
I det lidt nyere køkken, vil man nok bruge vand og bouillon terninger, en
udmærket erstatning. Vi kommer ikke uden om det, vi skal i gang.
Ingredienser.:(4 pers)
1 kg flæsk, saltet eller let røget eller medisterpølse
2 l vand eller suppe
1 suppevisk
3 stk gulerødder
1 stk løg
½ knoldselleri
2 stk store porrer
1 kg hvidkålshoved, ca ½ hoved
200 g kartofler
Start med at sætte en stor gryde over god varme, læg flæsket i gryden
Hæld suppe/vand på til flæsket er dækket.
Bring gryden i kog, og skum godt af.
Tilsæt suppevisken.
Nu skal flæsket stå og simre ved svag varme i ca. 1 time
Bruges medisterpølse, skal den koge ca. 15 min
Skær stokken fra hvidkålen væk og snit kålen i fine strimler ca.
7 – 8 mm i bredden
Skræl gulerødderne og skær dem i ringe på skrå
Skræl løget og skær det i fine tern
Knoldsellerien skrælles og skæres i fine tern
Porrer renses og skæres i ringe på skrå
Kartofler skrælles og halveres, skæres i skiver på ca. 7 – 8 mm
Når flæsket har kogt i en time, tilsættes den snittede hvidkål,
gulerødder, løg, selleri, porrer og kartofler.
Gryden bringes i kog og koger i yderlige 20 – 25 min til kålen er al dente.
Flæsket tages op og køler af, lægges i let pres
Server sennep og rugbrød til sammen med det kolde flæsk skåret i skiver.
En rigtig dejlig velsmagende ret fra gamle dage.
Det er tid til at servere.
Dagens tallerken. Hvidkålssuppe med flæsk, rugbrød og sennep,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar