Kylling i fad, inspireret af koteletter i fad og her er det tilladt,
at bruge de grøntsager man nu bedst kan li’. En nem og
hurtig hverdags ret, som kan klargøres noget før den skal
bruges og så lige sættes i ovnen.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
2 stk. kyllinge filet
200g champignon i skiver
1 stk. porrer, skåret i ringe
1 ds. Ananas uden væde
2 stk. tomater, evt. flåede
1 ds. Asparges, lille
2 dl. fløde / mælk
1 – 2 tsk. timian
1 tsk. paprika
2 spsk. flydende fedtstof
salt og peber
2 dl. brune ris
Start med at ordne champignonerne og skær dem i skiver
(brug æggedeleren det er den nemmeste måde at dele
champignoner på) Skær porren i ringe og sauter dem på en varm pande med lidt
flydende fedtstof
Kom porre ringene i et ildfast fad og del dem ud på bunden
Bank kyllinge fileterne lidt flade i mellem to stykker plastik,
så sprøjter det ikke så meget.
Krydr filterne med salt, peber og timian. Brun kyllinge fileterne
let på en varm pande med lidt flydende fedtstof, tag dem af
panden og læg dem ovenpå porreren i fadet.
tilsæt de skivede champignon, brun dem godt af.
Læg de brunede champignon ovenpå kyllingefiléterne i fadet
Skær tomaterne i skiver og læg dem på kødet,
bruger du asparges, så hæld væden på panden og tilsæt paprika,
salt, peber og fløde/mælk
hæld aspargesene i fadet med kyllinge fileterne og jævn pandesaucen
let. Tilsæt saucen til kyllingerne og læg låg på/eller lav et af stanniol
sæt det i en forvarmet ovn
180gr i 25 – 30 min. tilsæt evt. mere fløde sammen med ananas i de
sidste 15 min. af stegetiden
Tag det ud af ovnen og lad det køle lidt ned før serveringen
Kog risene efter anvisning på posen og retten er klar til servering
Dagens tallerken, Kylling i fad med brune ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar