Denne opskrift på fried chicken med lidt ændringer, er leveret af den amerikanske
guitarist, Billy Cross.
Retten byder på knasende, friturestegte kyllingelår smagt til med en anelse chili.
Til at komplementere den tunge, syndige ret foreslår Cross en frisk coleslaw.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
2 stk. kyllinge under/over lår
½ dl. Hvedemel
1 dl. Rasp
½ tsk. chili, stødt
1 – 2 tsk. oregano, tørrede
1 – 2 tsk. timian, tørrede
1 liter kærnemælk
1 spsk. tabasco
lidt salt og peber
½ l olie til stegning.
1 spsk. smør
Coleslaw:
½ stk. hvidkålshoved
2 – 3 stk. gulerødder
1½ – 2 dl. Mayonnaise
1 tsk. balsamico, hvid
2 tsk. sukker
Hjemmelavet mayonnaise: opskrift
Start med at rive gulerødder, på den grove side af råkostjernet
skær hvidkål i meget tynde strimler, gerne på mandolinjernet
smag mayonnaisen til med lidt sukker, balsamico hvid, lidt salt
og peber.
De revne og skåret grøntsager vendes i dressingen
og det hele sættes i køleskabet, må gerne trække en times tid.
Fried chicken:
kyllingelårene dele i under og overlår, så der bliver 4 stykker
bland kærnemælk, salt og tabasco, og mariner kyllingen her i
minimum et par timer, gerne natten over.
Mel, rasp og krydderier blandes i en frysepose, tag kyllingestykkerne
op af marinaden og lad dem dryppe tørre, kom dem i posen med
melet og ryst dem grundig i blandingen.
Hæld olie i en passende størrelse gryde, der bruges ca. ½ liter og
en god skefuld smør som bruses af i olien, og som ikke må være
for varm.
Ryst det overskydende panering af kyllingestykkerne, og fordel
dem i den varme olie. Tricket er, at man steger dem ved svag varme ca. 130-140gr.
så man ikke blot friture steger dem, vend stykkerne jævnligt
under tilberedningen. Ca. 10 – 15 min.
de sprødstegte kyllingestykker tages op og lægges på fedtsugende
papir og krydres med salt og peber. Serveres med coleslaw og kuvertbrød.
Dagens tallerken, Southern Fried Chicken med coleslaw og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar