• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Southern Fried Chicken med Coleslaw

4. maj 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Denne opskrift på fried chicken med lidt ændringer, er leveret af den amerikanske
guitarist, Billy Cross.
Retten byder på knasende, friturestegte kyllingelår smagt til med en anelse chili.
Til at komplementere den tunge, syndige ret foreslår Cross en frisk coleslaw.
køkkenet kalder

Ingredienser: ( 2 pers.)
2 stk. kyllinge under/over lår
½ dl. Hvedemel
1 dl. Rasp
½ tsk. chili, stødt
1 – 2 tsk. oregano, tørrede
1 – 2 tsk. timian, tørrede
1 liter kærnemælk
1 spsk. tabasco
lidt salt og peber
½ l olie til stegning.
1 spsk. smør

Coleslaw:
½
stk. hvidkålshoved
2 – 3 stk. gulerødder
1½ – 2 dl. Mayonnaise
1 tsk. balsamico, hvid
2 tsk. sukker

Hjemmelavet mayonnaise: opskrift

Start med at rive gulerødder, på den grove side af råkostjernet

skær hvidkål i meget tynde strimler, gerne på mandolinjernet

smag mayonnaisen til med lidt sukker, balsamico hvid, lidt salt
og peber.

De revne og skåret grøntsager vendes i dressingen
og det hele sættes i køleskabet, må gerne trække en times tid.

Fried chicken:
kyllingelårene dele i under og overlår, så der bliver 4 stykker

bland kærnemælk, salt og tabasco, og mariner kyllingen her i

minimum et par timer, gerne natten over.

Mel, rasp og krydderier blandes i en frysepose, tag kyllingestykkerne

op af marinaden og lad dem dryppe tørre, kom dem i posen med
melet og ryst dem grundig i blandingen.

Hæld olie i en passende størrelse gryde, der bruges ca. ½ liter og
en god skefuld smør som bruses af i olien, og som ikke må være
for varm.

Ryst det overskydende panering af kyllingestykkerne, og fordel
dem i den varme olie. Tricket er, at man steger dem ved svag varme ca. 130-140gr.
så man ikke blot friture steger dem, vend stykkerne jævnligt
under tilberedningen. Ca. 10 – 15 min.
de sprødstegte kyllingestykker tages op og lægges på fedtsugende

papir og krydres med salt og peber. Serveres med coleslaw og kuvertbrød.

Dagens tallerken, Southern Fried Chicken med coleslaw og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ, Frokost

Previous Post: « Kylling i fad med brune ris
Next Post: Rødtungeruller i vin med hvidvinssauce og svampe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme