• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fasan med bacon og waldorfsalat

23. december 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Når haglene piber om ørene på en, så er man klar over at jagten på
markernes og skovens dyr er gået ind. Fasanen er den største hønsefugl,
der findes vildt i Danmark.

Den findes i flere varianter, hvoraf ringfasanen er den hyppigst
forekommende. Fasanen blev importeret til Danmark fra Asien i
1562 af konge og herremænd som et nyt jagtbytte.
Så i dag står den på fasan  
Køkkenet kalder

Ingredienser:( 2 pers.)  
1 stk. fasan ca. 5 – 600 g
1 pk. Bacon, sliced
1 bundt persille stort
40 g smør
2½ dl. Rødvin
2½ dl. Piskefløde
Maizena til jævning
1 spsk. Ribsgele
Salt og peber
Tilbehør:
små kogte kartofler og waldorfsalat  
Skyl og dup fasanen tør med køkkenrulle

Krydr den med salt og peber  
Fyld den med skyllet, tørret persille  
Luk den med kødnåle eller bomuldsgarn  
Læg bacon skiver på fasanen hele vejen rundt

Bind dem fast med bomuldsgarn  
Smelt smørret i en stegegryde

Brun fasanen på alle sider i gryden  
Tilsæt rødvin og fløde læg låg på  
Lad fasanen simre i 1 – 1½ time til den er mør  

Tag fasanen op og hold den varm  
Hæld stegeskyen gennem en sigte tilbage i en gryde  
Bring stegeskyen i kog  
Jævn den let med maizena  
Smag til med salt, peber og ribsgele farv evt. med et par dråber kulør  
Del fasanen i halve eller kvarte
Waldorfsalat:  
100 g mayonnaise
1 spsk. Citronsaft
1 dl. Fløde pisket let
1 stk. æble
1 stk. blegselleri, dobbelt så meget som æble
20 g valnøddekerner
12 stk. blå druer
Mayonnaisen smages til med citronsaft  
Fløden piskes, (ikke for stiv) og vendes i mayonnaisen  
Selleri skæres i små stykker og æble i små tern  
Valnødderne hakkes på nær et par stykker til pynt

Æble tern, selleri stykker og hakkede nødder vendes forsigtigt i  
Druerne halveres og vendes i salaten et par stykker gemmes til pynt.  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Fasan gryde stegt med bacon og waldorfsalat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Fasan med bacon og waldorfsalat

Previous Post: « Gæstemiddag “December tradition”
Next Post: Svineskank langtidsbraiseret med kartoffelmos og mormor salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme