• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bøf Diane med sauterede kartofler og salat

22. november 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Bøf Dine er en elegant, rig og dekadent bøfmiddag, der byder på perfekt
stegt oksekød og en cremet sauce. Det er en imponerede ret, hvor alt
sammen, er lavet på den samme pande. Plus, det er på bordet og klar
til at nyde på under 30 min.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. bøf, f.eks. Rib-eye eller entrecote
1,2 dl. Oksefond
2 tsk. worcestershire sauce
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. tomatpuré
2 spsk. smør
½ spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1,2 dl. løg, fint hakket
1 tsk. hvidløg, hakket
50g cognac
150g svampe, champignon eller knap skåret i skiver
66g fløde
2 spsk. persille, fint hakket og lidt til pynt
¼ tsk. sort peber

Start med at tage bøfferne ud af køleskabet og lad dem stå på

bordet i 20 – 30 min. for at tage kulden af kødet.
i en lille skål piskes oksekødsbouillon, worcestershire-sauce
dijonsennep, tomatpasta og et stænk tabasco, pisk det

det god sammen, og sæt det til side.

På en tykbundet stegepande tilsættes smør og olivenolie,
varm panden op til medium-høj varme.
Dup dine bøffer tørre med noget køkkenrulle og krydr alle
sider med en teskefuld salt. Når smørret er smeltet, øger du
varmen til høj og steger bøfferne i 1-4 min på hver side

afhængig af tykkelsen. Når de er færdige, tages de fra panden
lægges på et skærebræt med lidt folie løst over

På den samme stegepande sænkes imens varmen til middelhøj

og de finthakkede skalotteløg tilsættes. Steg i et minut og tilsæt
derefter hvidløg, steg yderligere 30 sek. Omrør kun lejlighedsvis.

For at deglaze panden tilsættes cognacen, og brug en træspartel
til at skrabe alle de brunede stykker af bunden på panden.

brug din gasbrænder for at antænde cognacen og brænde den af.
rør sauceblandingen i og bring den i kog. Tilsæt champignon i
skiver og kog indtil saucen er tyknet, ca. 2-3 min. tilsæt derefter

piskefløden og hakket persille og kog i yderligere 2 min.

Kom bøfferne tilbage på panden med saucen og lad dem varme
med igen.
Pynt med sort kværnet peber og mere persille og server derefter med
det samme.

Sauterede kartofler:
500g kartofler, let kogte skåret i halve
1 stk. løg, hakket
2 fed hvidløg
lidt smør, olivenolie
salt

Varm lidt olivenolie på en pande, steg løg og læg kartoflerne sammen med på
panden, med den flade side nedad og krydr med salt og peber, knus de to

fed hvidløg og sauter.
vend kartoflerne på den anden side, tilsæt en klat smør og sauter yderlige i 1 -2 min.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bøf Diane med stegte kartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Roastbeef med kartoffelsoufflé og Mango – avocadosalat
Next Post: Kalveschnitzel i tomatsauce med spaghetti »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme