• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Krydret Svinebov med kartoffel selleri puré, tomat sauce og agurkesalat

25. november 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag ser vi på en lidt overset udskæring fra grisen, svinebov en billig
udskæring og som for det meste, bliver brugt til sylte eller havner i
pølser, hvad det også er godt til, men det er utrolig lækker som steg,
dog kræver det nogen tid i gryden.   

Server en lækker, kartoffel, jordskokker og selleri pure’ til
og lidt sprød agurkesalat. En fantastisk rustik ret, med meget smag.  
Vi starter med boven

Ingredienser.:(4 pers)  
1,5 kg svinebov uden svær
salt
peber
1 frisk, rød chili
1 spsk frisk oregano
1 spsk frisk rosemarin
1 spsk mel
1 spsk olivenolie 
2 fed hvidløg, finthakket
2 gulerødder, skåret i små tern
6 stilke bladselleri, fint hakket
2 spsk balsamico
1 øl mørk eller lys
1 dåse hakket tomater
Lidt cocktailtomater til pynt
Hakket frisk merian eller persille  
Kartoffel, jordskokke og selleri puré
Laves som kartoffelmos.
300 g kartofler, skrællet vægt
300 g jordskokker, skrællet vægt
300 g selleri, skrællet vægt
2 spsk smør
Lidt mælk

Start med at krydre boven med salt og friskkværnet peber.
Hak krydderurterne og chili fint.
Vend kødet i den blanding og pres krydderierne god ind i kødet.  
Drys med lidt mel  

Skær gulerødder, bladselleri og løg fint. Opvarm en gryde som kan
tåle at gå i ovnen, med olie. Brun kødet på alle sider og tag det op.  
Tilsæt hvidløg, gulerødder, bladselleri, løg og lidt salt.
Svits i 2 – 3 min under omrøring. Tilsæt balsamico og kog blandingen
ind, til den tykner lidt.  
Hæld øllet i og tilsæt dåsetomaterne. Læg boven i igen og bring det i kog, læg låg på.
Sæt gryden i ovnen 150 gr varmluft, 17o gr alm. i 2 – 2½ time.

Tag låget af de sidste 15 min. Tjek om kødet er godt mørt.

boven, når den har været 2½ time i gryden.

Skum fedtet af skyen og giv det en tur med stavblenderen,
smag til med salt og friskkværnet peber.  
Rør krydderurter i saucen.
Server med kartoffel/jordskokke/selleri puré og gerne agurkesalat til.

Dagens tallerken, Krydret svinebov med kartoffel selleri puré,
tomat sauce og agurkesalat, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinebov krydret

Previous Post: « Brunkager ( Mette Blomsterberg’s opskrift)
Next Post: Gryden med det hele perlebyg, rugbrød, rødbede og sennep »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme