• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Brunkager ( Mette Blomsterberg’s opskrift)

24. november 2014 by John Frøslev 3 kommentarer

Traditionen tro bager vi brunkager her op mod jul, en aktivitet som er
kommet til traditionen med klejnerne, og da børnebørnene syntes det er
sjovt så er de selvfølgelig også med.

Ingredienser.:(nok til hele julen)  
250 g smør
125 g lys sirup
250 g brun farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern (det har jeg undladt)
150 g smuttede mandler, hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand
Kom smør, sirup og farin i en gryde og smelt det ved middel varme
under omrøring, til en temperatur på 70 gr, brug et termometer og
pas endelig på med at det ikke bliver for varmt.  

Tag gryden fra varmen, rør potaske og vand sammen i en kop, og tilsæt
det til den varme væske.  Kom hvedemelet i en stor skål og bland kanel,
nellike, ingefær og allehånde i hvedemelet.
Tilsæt mandler og pistaciekerner til tørblandingen og tilsæt den varme
blanding og ælt det kort sammen, meget gerne på røremaskine.   

Kom dejen i en firkantet form på ca 18 x 18 cm foret med bagepapir.

Pres dejen godt ned i hjørnerne, læg bagepapir på toppen.  
Lad dejen afkøle ved stuetemperatur til næste dag.  
Hvor dejen skæres ud i ca. fem lange baner.

Skær hver bane i tynde, men hele skiver.

Læg skiverne på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 gr i 9 – 12 min

Medhjælper Anton, meget koncentreret om skivernes tykkelse og om
de kan være på pladen  
Lad brunkagerne køle af på en bagerist.

Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg

Dagens tallerken, Brunkager med mandler og pistacie,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Brunkager

Previous Post: « Klejner
Next Post: Krydret Svinebov med kartoffel selleri puré, tomat sauce og agurkesalat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rob Wiegmans

    30. november 2014 kl. 12:50

    mums 🙂

    Svar
  2. Anonym

    9. december 2014 kl. 16:59

    Ja, de er allerede væk herhjemme – så de var et hit. Knus Pia

    Svar
  3. admin

    10. december 2014 kl. 8:05

    det er også det største hit her på bloggen, men de smager også godt
    kh Far

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme