• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kylling i Römertopf med porter og tomater

14. januar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Römertopfen er kommet frem eller stege soen, som den også kaldes.  
Dette at tilberede mad i en lerpotte er helt fantastisk, saft og kraft bliver
i retten, så har du ikke en stege so, så anskaf en.

Efterhånden er de til at få til en fornuftig pris. Tagine er også en
mulighed, som er en nordafrikansk tradition for tilberedning af mad
over bål, men kan også bruges på et komfur. En tagine er et specielt
glaseret lerfad med kegleformet låg.

Denne ret, som vi tilbereder i dag, stammer også fra Nordafrika.  
Men husk hvad enten det er en römertopf eller tagine, at lægge den
i koldt vand i nogle timer før man skal tilberede maden, så springer
den ikke når den kommer i ovnen og altid i en kold ovn.  
Vi går til den.

Ingredienser.: (2 pers)  
1 stk. kylling ca. 1200 g
1/4 – ½ selleri
1 stk. fennikler
2 stk. skalotteløg
2 stk. gulerødder
1 stk. appelsin
1 stk. øl, mørk gerne porter
1 dl. Soya
2 spsk. Teriyaki
marinade
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. 5 spices krydderiblanding, kan du ikke købe
krydderiblandingen, får du opskriften til sidst.  
Ildfast fad, med låg eller stanniol.:  
5 – 6 stk. cherrytomater på stilk
2 fed hvidløg
2 stk. skalotteløg
1 spsk. Soya
Lidt øl.
5 spices krydderiblanding.:  
1 tsk. Sichuan – peber, eller rosenpeber
2 stk. stjerneanis
1 tsk. Fennikelfrø, hele
½ tsk. Nelliker, hele
½ tsk. Kanel, stødt
1/4 tsk. Hvide peberkorn  
Kom alle krydderierne i en krydderi kværn eller morter

 og knus det til pulver, lav lidt rigeligt og opbevar det i tæt glas,  
kan bruges til mange andre retter.

Start med at lægge Römertopfen i vand ca. 1 – 2 timer før tilberedningen.  

Skyld og rens kyllingen  
Skær den ud i  ca. 8 stykker,

brug det antal som nu passer til måltidet, kom resten i fryseren,
skroget kan bruges til at koge fond på.  
Klargør alle grønsagerne og skær dem ud i grove stykker

Skær appelsinen ud i både  
Tilsæt lidt olie til en meget varm pande

 brun kyllingen på skindsiden  
Krydr med 1 spsk. 5 spices.

Læg grønsager og appelsin i bunden af Römertopfen  
Tilsæt Teriyaki marinade, soya hen over grønsagerne  
Læg de brunede kyllingestykker øverst på grønsagerne

Tilsæt øl og drys med 2 spsk. Sesamfrø over kyllingestykkerne  
Læg låg på og sæt römertopfen i en kold oven og gør
plads til det ildfaste fad  

Sæt nu ovnen til 200 gr og skal nu stege i ca. 1½  – 1 3/4 time  
Læg cherrytomaterne i et ildfast fad, meget gerne med låg

Læg hele fed hvidløg ved  
Ringe af skalotteløg  
Stænk med soya og lidt øl  
Har du ikke låg til fadet så brug noget stanniol som låg

Sæt fadet i ovnen når der mangler ½ time af stegetiden på kyllingerne
Kan serveres med kogte ris eller kartofler.  
Det er tid til anretning

Og så skal der serveres og det skal være rygende varmet

Dagens tallerken, Kylling i Römertopf med porter og tomater,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Kylling i Römertopf med porter og tomater

Previous Post: « Gulerodskage med ostecreme og appelsinfileter
Next Post: Stuvet hvidkål med medisterpølse »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme