• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gulerodskage med ostecreme og appelsinfileter

12. januar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I bageriet står den i dag på gulerodskage, en meget populær
sag fra det 20. århundrede  
Gulerod er en grønsag med et stort indhold af stoffet betacaroten,
der i kroppen omdannes til A-vitamin. Den stammer oprindelig fra Centralasien.

Guleroden er den af vore grønsager, der gennem betacaroten
indeholder mest A-vitamin. Da A-vitamin er fedtopløseligt, bør
gulerødder spises med en smule fedtstof, hvis man vil have gavn
af vitaminindholdet.  

Gulerodskage blev først populær i det 20. århundrede, fordi den
skulle være mindre usund end andre kager. Den første moderne
gulerodskage påstås at være blevet bagt i Texas af Viola Schlicting,
der brugte en gammel tysk opskrift som udgangspunkt.  
Nok om guleroden, vi går i bageriet.  

Ingredienser.:( 10 – 12 stk.)  
4 stk. æg
2 dl. Neutral olie, (vindruekerne/solsikkeolie)
275 g gulerødder, fint revet
275 g mel
300 g farin, brun
2 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Natron
1 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
2 stk. appelsiner  
Pisk brun farin, æg og olien sammen  
Riv gulerødderne fint

Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron, kanel og kardemomme
Tilsæt mel blandingen til sukkerblandingen under stadig piskning
Tilsæt de revet gulerødder

Beklæd bunden på en springform med bagepapir  
Smør indvendig med lidt olie

Kom dejen i  springformen, ca. 24 cm. I diameter

Bages i oven i ca. 45 – 60 min. På 170 gr.

Prøv om kagen er gennembagt med en stikkepind  
Der må ikke hænge dej på strikkepinden, når du trækker
den ud af kagen  
Tages ud af ovnen og køler af, den skal være helt kold før
ostecremen smøres på.

Ostecreme.:  
200 g flødeost, neutral f.eks. Philadelphia
2 dl. Piskefløde
2 spsk. Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. appelsin, saften  
Pisk osten blød  

Pisk fløden meget stiv

Vend den stiv piskede fløde i oste massen og bland det godt

Tilsæt flormelis og vaniljesukker  
Til sidst tilsættes appelsinsaft og det hele blandes godt  
Stil ostecremen på køl i nogle timer

Lige før den smøres på kagen, piskes den luftigt  
Skær skrællen af en appelsinen  
Skær fileterne ud, skær ned på begge sider af den hvide
hinde i appelsinen  
Gem fileterne til anretningen  
Serveres til en god kop kaffe / te eller som dessert efter en god middag.  
Så er det tid til en smagsprøve.

Dagens tallerken, Gulerodskage med ostecreme og appelsinfileter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Gulerodskage med ostecreme og appelsinfileter

Previous Post: « Porrer i baconsvøb
Next Post: Kylling i Römertopf med porter og tomater »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme