Foråret er over os med masser af varme den ene dag og pivhammeren
koldt den anden dag.
Men der er jo også noget godt ved det, familien samles til hyggelige
stunder indendørs. Netop nu på denne årstid, er det lykke med den
langsommelige simremad fra fryseren, og hvor alle smagsstofferne får
mulighed til at fordele sig i retten.
Server gryden med ris til om foråret og kartoffelmos om efteråret, samt
et stykke godt brød.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (4 pers. kan fryses)
500g oksekød, gerne ungkvæg
4 stk. løg
2 stk. gulerødder
1 pk. hele champignon, renset
125g bacon i skiver
125g bacon slices
200 – 400g cocktailpølser
1 stk. rød peber
1 ds. tomater, flåede og hakket
1 spsk. tomatpuré
2 stk. store tomater, skåret i både
2 spsk. dijonsennep
4 spsk. paprika
4 -5 stk. laurbærblade
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. sambal oelek
3 – 4 spsk. smør/olie
1 liter hønsefond eller 2 terninger
1 bundt frisk basilikum
1 bk. cherrytomater
½ liter fløde
salt og peber
Start med at skære kødet ud i store tern
Skær baconet i tern
sæt en stegegryde over god varme med lidt olie
Tilsæt kødterningerne, brun dem godt af
Tilsæt bacon terningerne, steg godt igennem
Tilsæt hakket løg, peberfrugt i tern, og gulerødder i skiver
Tilsæt halvdelen af champignonerne
Steger nu i ca. 8 – 10 min.
Tilsæt hakket tomater, dijonsennep og rør rundt
Tilsæt sambal oelek, tomatpuré, laurbærblade og ingefær
Rør det hele godt sammen
Tilsæt 1 liter hønsebouillon
Lad retten koge op og skru herefter ned, så den står og simrer
simrer nu i ca. 30 min.
Tilsæt ½ liter fløde
Lad retten simrer videre i yderlige 30 min.
Skær tomaterne i både og tilsæt dem til retten lige før den er færdig
Tag en pande med lidt olie og varm op til god varme
Sauter cocktailpølser, resten af champignoner i 5 -10 min.
Tages af panden og det slicet bacon tilsættes, steges sprødt
Tages over på fedtsugende papir
Hæld pølseblandingen på toppen af gryderetten
Sammen med cherrytomater
Top med det sprøde bacon og basilikumblade
klar til servering med kartoffelmos, eller ris og brød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bonderøvsgryde med løse ris, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar