• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Vafler anno 1872

19. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Gode gammeldags vafler fra en svunden tid
Så frem med vaffeljernet

Køkkenet kalder

Ingredienser: (6 stk.)
150g smør, smeltet
6 stk. æg, delt i blomme og hvide
1/4 – ½ dl. hvidtøl
190g hvedemel

Start med at smelte smørret

Pisk det til skum sammen med æggeblommerne

Tilsæt 1/4 – ½ dl. hvidtøl og ca. 190g mel

Rør det hele godt sammen
Pisk æggehviderne til skum

De stivpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen

Lad dejen hvile i ca. ½ – 1 time
Vaffeljernet smøres med ligt smør
ca. 1½ dl. dej kommes på vaffeljernet og bages gylden

Vaflerne strøs med kanel/sukker eller vanilje
Serveres med sukker og jordbærsyltetøj
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Vafler anno 1872 med kanelsukker og jordbærsyltetøj
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Jødekager
Next Post: “Bonderøvsgryde” med løse ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme