Venø bøf er en egnsret som stammer fra Venø Kro, men der stor diskussionom den hedder bøf eller steak. På Venø hedder den bøf og køber du en i etsupermarked hedder den steak, men retten er den samme.køkkenet kalder Ingredienser: (2 pers.)380g oksetyksteg, skåret i tynde skiver ca. 2 mm tykkeHvidløgspulverfedtstof til stegningsmørkartoflericebergsalatet stykke spidskål…
Blog Page
AKTUELLE MADPLA FOR UGE 38
09.09.24 – 16.09.2024 MANDAG:Frikadeller med stuvet spidskål, rugbrød og rødbeder TIRSDAG:Biff Rydberg med æggeblomme og salat ONSDAG:Gammeldags oksekød i sur / sød sovs med hvide kartofler TORSDAG:Fisk FREDAG:Risengrød med smørklat og kanelsukker LØRDAG:Skaldyrs pizza med salat SØNDAG:Kinesiske forårsruller med soya Vi er begynde på efterårs-månederne. Grillen bliver sat tilbage isit vinterskjul, og venter på en…
Shakshuka med flute
Som er en israelsk vegetarret og utrolig lækker og varm, hvor ægpocheres i en skøn tomatsauce med grøntsager, og som kan spisestil alle måltiderkøkkenet kalder Ingredienser: (4 pers.)2 spsk. olie1 fed hvidløg1 alm løg2 stk. røde peberfrugter1 stk. squash10 cm. daikon, kinaradisse½ spsk. røget paprika1 tsk. spidskommen, stødt1 tsk. koriander, stødt¼ tsk. cayennepeber, stødt1 spsk….
Aktuelle madplan for uge 37
02.09.2024 – 08.09.2024 MANDAG:Vietnamesisk Pork Bowl TIRSDAGGrillet spareribs med ananas, salat og brød ONSDAG:Fisk TORSDAG: Skipperlabskovs med rugbrød og rødbeder FREDAG:Orange Chicken – Appelsin glaseret kylling LØRDAG:Bov-steak Amerikansk Ham-steak. SØNDAG:Grillet pølser med sprøde peberfrugter, kartofler og creme fraiche Vi er skal vi til at begynde på efterårs-månederne. Grillen bliver sat tilbage isit vinterskjul, og venter på…
Ingenting
I dag står den på småkager som de blev serveret påJacob Michelsens gård i Sønder Jylland i 1800 – 1900 åreneog denne småkage anses for at være den lækreste, der findes.Navnet antyder kagens lette konsistens.køkkenet kalder Ingredienser: (ca. 75 stk.)Dej:250g smør375g hvedemel2 stk. æggeblommer2 spsk. FlødeFyld: (marengs)200g sukker25g mandler2 stk. æggehvider1 – 2 tsk. Eddike…
Bami Goreng (Hollandsk Nationalret)
Hollands kærlighed for krydrede retter kan føres helt tilbage til det19. århundrede, hvor bosættere fra de hollandske kolonier iIndonesien flyttede til Holland. I dag er Bami Goreng nærmestblevet en nationalret i Holland. Det er en lynstegt ret med æggenudler,som hele familien vil elske.køkkenet kalder. Ingredienser: (4 pers.)1 tsk. Sambal oelek3 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce½ fed…
Aktuelle madplan for uge 35
26.08.2024 – 01.09.2024 MANDAG:Boller i karry med brune ris TIRSDAGBam igoreng (Hollandsk nationalret) ONSDAG:Fisk TORSDAG Brunkål med flæsk FREDAG:Røget landskinke med grønlangkål og brunede kartofler LØRDAG:Nyretapper med pomme frites og bistro sauce,SØNDAG:Shack Burger Vi er skal vi til at begynde på efterårs-månederne. Grillen bliver sat tilbage isit vinterskjul, og venter på en ny grill-sæson starter.Nu er…
Brødlagkage (Brøtort)
For nogle sønderjyder er det ikke en ”rigtig brøtort” hvisder tilføjes kakao i dejen. I denne opskrift foretrækkesden enkle udgave med kakao og uden bær.køkkenet kalder. Ingredienser:(8 stk.)150g fintrevet tørt rugbrød uden kerner (Sønderjysk)150g sukker5 stk. æg100g nødder, grofthakkede2 spsk. kartoffelmel2 tsk. Bagepulver1 spsk. KakaoFyld:½ liter piskefløde2 tsk. vaniljesukkersolbærsyltetøjmørk chokolade, hakket eller høvletchokolade krymmel, lidt…
Aktuelle madplan for uge 34
19.08.2024 – 25.08.2024 MANDAG:Stegt kalvelever med bløde løg og brun sovs TIRSDAG:Italiensk høstgryde med pressede kartofler og bønnesalat ONSDAG:Fisk TORSDAG:Fettuccine al Ragú, båndpasta med kødsovs og ost FREDAG:Stegt kyllingelår med misothup, ris og grøntsager LØRDAG:Jambalaya Kreolsk risretSØNDAG:King size skaftekoteletter med dampede grøntsager, brød og salat Vi er nu godt inde i sommer-månederne. Grillen er hentet…
Buldak – Ildkylling med gochujang og koreansk coleslaw
Buldak blev populær i Sydkorea i løbet af 2004, primært for sinekstreme skarphed. Flere kilde teoretiserer, at den økonomiskeafmatning på det tidspunkt fik folk til at opsøge krydret mad somen stressreducer.køkkenet kalder Ingredienser: (2 pers.)135g Basmati ris¼ stk. hvidkål1 stk. gulerod½ bdt. Forårsløg1½ fed hvidløg2 tsk. Hvidvinseddike½ tsk. Sesamolie½ stk. ingefær2 spsk. sukker1 spsk. Gochujang…