Pad Krapow betyder “hellig basilikum” på thai, og det er netopbasilikummen, der giver denne ret sin karakteristiske smag og duft.Historien går på, at Pad Krapow blev opfundet af gadekokke i Bangkoksom et hurtigt og velsmagende måltid til de travle lokale. Retten harsiden spredt sig til restauranter og hjem over hele verden, og den ernu en…
Blog Page
Aktuelle Madplan for uge 24
09.06.25 – 15.06.25 MANDAG:Røget landskinke med grønlangkål og brunede kartofler TIRSDAG:Hotdog med det hele og hjemmebagt brød ONSDAG: Frikadeller med stuvet gulerødder/ærter TORSDAG:Fisk FREDAG:Citrus-glaceret kylling med ris LØRDAG:Grillet skaftekoteletter med bagekartoffel, kryddersmør og salat SØNDAG: Bøf Diane med sauterede kartofler og salat Vi er ved at nå sommermånerne 2025 og med store forventninger til det.Grillen er…
Filippinsk adobo kylling med brune ris
Filippinsk hverdags ret med sojasovs, eddike og hvidløgdenne lækre ret er perfekt, når den serveres over ny kogte brune riskøkkenet kalder Ingredienser: (4 pers.)4 stk. kyllingelår hele under og overlår2 spsk. Flydende fedtstof2 dl. Soya sauce2 dl. æbleedikke4 fed hvidløg1 spsk. Sorte peberkorn8 stk. laurbærblade5 spsk. Brun farin3 dl. Vandet bundt forårsløg4 dl. Ris6 dl….
Gæstemiddag ”Aase’s fødselsdag”
Så er der igen gået et år og Aase har fødselsdag, som selvfølgelig skalfejres med en 3-retters menu, der består af et 50tema: Forret: Skagen toast, en dejlig variation af den klassiske rejecocktail Hovedret: Slagterens Luksuskoteletter med bacon, flødekartofler, ærter, champignon og tomater. Dessert: Jordbærtærte som i gamle dage, med konditorcreme på siden Vi starter…
Ananas Mousse med flødeskum og frysetørrede hindbær
En enkel og lækker opskrift på ananasmousse, som alle vil elske!Tilberedningsprocessen tager ikke lang tid, for lækkert behøver ikkealtid at være svært!Se hvordan du hurtigt og nemt tilberede en lækker dessert derhjemme?det er en simpel opskrift, som alle kan lave!Din familie vil bede dig om at lave denne dessert igen og igen!God forhøjelse. Køkkenet kalder…
Aktuelle Madplan for uge 23
02.06.25 – 08.06.25 MANDAG:Medisterpølse med rødkål og brun sovs TIRSDAG:Filippinsk adobo kylling med ris ONSDAG: Stegt Laks med cremet spinat, pilkartofler og citronbåde TORSDAG:Bonderøvsgryde med kartoffelmos og surt FREDAG:Ribbensteg med sprød svær, kartoffel og grønt LØRDAG:Ribbensburger med det hele SØNDAG: Koldskål med ristede havregryn Vi har nu nået sommermånerne 2025 og med store forventninger til det.Grillen…
Høns i asparges med nye kartofler
Her er en opskrift på Høns i asparges. God gammeldags mad,simpel og lækker gryderet med mørt kyllingekød, cremet sauceog nye kartofler.køkkenet kalder Ingredienser: (4 pers.)1 stk. kylling, hel2 stk. løg3 fed hvidløg3 stk. laurbærblade12 – 15 stk. hele peberkorn2-3 kviste frisk timian½ tsk. SaltVandOpbagt sauce:50g smør50g hvedemelHønsebouillon1 dl. mælk1 dl. Piskeflødefriskkværnet pebersalt2 ds. Asparges, hvide…
Sticky ribs med bagte halve kartofler og coleslaw
Sticky ribs tager nationalretten stegt flæsk med persillesovs, til ny højder.Det møreste kød, piftet op med en honning glace og fuld af smag til enperfekt hyggemiddag med vennerne.køkkenet kalder Ingredienser: (4 pers.)1,5 kg brystflæsk (stegestykket)150g ingefær, frisk skåret i tynde skiver5 – 8 stk. hvidløg, skåret i skiver1 stk. porre, flækket og skåret i ½…
Let sprængt kalvetunge i madeira med rispilaf
I årtier er danskernes indtag af indmad faldet til noget nær et nulpunkt.Mange af tidligere tiders hverdagsfavoritter som stegt lever,hjerter i flødesovs og pålægstunge på rugbrødet er gået mere eller mindrei glemmebogen når vi taler om hjemmekøkkenet. ”Indmad er helt klart oppe i tiden.Stadig flere restauranter bruger i dag indmad, med den gode smag.køkkenet kalder…
Kylling i det grønne med cremet sauce og pasta
Nem, hurtig og vanvittig god aftensmad. Denne pastaret har masseraf grønt dammen med en lækker cremet sauce, og så kan man vælgeden pasta men selv foretrækker.køkkenet kalder. Ingredienser: (2 pers.)2 stk. kyllingebrysterlidt olivenolie til stegning1 fed hvidløg100g champignon50g squash2 dl. Soltørrede tomater1 dl. Hønsebouillon50g revet mozzarella2 spsk. Revet parmesansalt og peber1 dl. Madfløde eller piskeflødeCremet…