• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Blog Page

Citronmåne

24. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, vi skal langt tilbage i tiden og hvoralle tankstationer, politistationer, med respekt for sig selv, havde dennekage på disken/bordet – Citronmåne.Så vi laver en citronmåne i dag. Ingredienser: (2 halvmåner)   175 g Flormelis 2 Æg 1 dl. Kærnemælk 50 g Smør ½ Citron, økologisk 150 g…

Læs mere

Skrevet i: Bagværk Tags: Citronmåne

Macarons

23. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi laver lidt til den søde tand i dag, nemlig macarons en småkage somsmager fantastisk, men som mange har stået og bandet langt væk vedfremstillingen.Fortvivl ikke, øvelse gør mester, så på den igen, vi prøver. Ingredienser:(15– 20 stk.)   Marengs.   125 g Flormelis 50 g Æggehvide   Makroner.   125 g Mandelmel 125 g…

Læs mere

Skrevet i: Bagværk Tags: Macarons

Rullepølse hjemlavet i ovn

21. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag har jeg lige lyst til, at lave rullepølse, det er jo dejligt med sådan etstykke hjemmelavet rullepølse på et rundstyk eller franskbrød søndagmorgen.   Denne rullepølse fremstilles efter en lidt anden metode end dentraditionelle, nemlig i ovnen. Det er en meget nem metode tilfremstilling af rullepølse på, men man skal passe på med…

Læs mere

Skrevet i: Tilbehør Tags: Rullepølse hjemmelavet i ovn

Italiensk Grydebrød

20. oktober 2014 by John Frøslev 4 kommentarer

Er i ejer af en støbejernsgryde med låg, som kan tåle atgå i ovnen eller en stegeso Römertopf, så prøv at lave etgrydebrød, det vil I ikke fortryde.   Brødet får en sprød skorpe hele vejen rundt og en blødluftig krumme. Verdens bedste brød, det er så nemt at lave,men tager et par dage. Ingredienser:(1…

Læs mere

Skrevet i: Bagværk Tags: Italiensk Grydebrød

19. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Hvem er jeg  Mit navn er John Frøslev og som sagt er jeg vild med at lave mad.Jeg bevæger mig mest i det gamle danske køkken, med et twist til nutiden, det franske, italienske og asiatiske køkken. Jeg lovede at fortælle lidt om, hvorfor jeg ikke fik uddannelsen som kok. Så skal vi langt tilbage…

Læs mere

https://johnfmadblog.dk/om-mig-velkommen-til-min-blog-sider-so/

Skrevet i: Ikke kategoriseret Tags: Hvem er jeg

Brændende kærlighed

9. oktober 2014 by John Frøslev 11 kommentarer

I dag står den på kærlighed og kærlighed i lange baner, hvad er bedre en glohed kærlighed – nemlig brændende kærlighed.En god gammel ret, der spise med velbehag af mange,så vi går i gang med kartoffelmosen. Ingredienser.:(2 – 3 pers.)   900 g kartofler, melede 2 stk. Pastinak 2 stilke. Løvstikke 2 spsk. Smør 1…

Læs mere

Skrevet i: Gris Tags: Brændende kærlighed

Medisterpølse, kogning og stegning

8. oktober 2014 by John Frøslev 2 kommentarer

Det største problem ved stegning af medisterpølse eller frikadeller ersovsen. Der er næsten ikke noget at lave sovs af og mange gange smagerden ikke af noget. Det laver vi om på, jeg garanterer en velsmagende sovssom kan spises med en ske. Ingredienser.: (2 pers.)   500 g Medisterpølse 3 – 4 Laurbærblade 6 – 8…

Læs mere

Skrevet i: Tilbehør Tags: Medisterpølse

Medisterpølse fremstilling.:

8. oktober 2014 by John Frøslev 2 kommentarer

En ældgammel ret på de danske middagsborde, er medisterpølse. Der er kørt mange kilometer pølse over danske stegepander igennemårhundreder, men har du nogensinde prøvet selv, at fremstille enmedisterpølse? Hvis ikke, så skulle du prøve det, du vil glædedig over resultatet.   Du skal ikke gøre det, fordi man tror at det er billigere, – for…

Læs mere

Skrevet i: Diverse Tags: Medisterpølse fremstilling

Teriyaki marinade

7. oktober 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Teriyaki marinade kan købes færdig i større supermarkeder, men er meget nem at tilberede selv og så er det meget billigere. Så det gør vi. Ingredienser.:  1½ dl. Rørsukker 2 dl. Soja Sauce 2 dl. Mirin (japansk risvin, kan være sværd at få i supermarkedet, menasiatiske butikker har det som regel) kan erstattes med 1½…

Læs mere

Skrevet i: Tilbehør Tags: Teriyaki marinade

Festmenu, “menuen der ta’r kegler”

6. oktober 2014 by John Frøslev 4 kommentarer

Det er jo skønt, at samle familie og venner til en festlig komsammen. Dertil skal vi bruge en 3 retters menu og jeg har valgt det gamle tema, fisk, steg og pandekager. Rettet til vores tid, så derfor laver vi i dag. Røget lakseruller med rygeostcreme og ristet rugbrød,  Helstegt oksehøjreb på ben med Jacksonkartofler og…

Læs mere

Skrevet i: Gæstemiddag Tags: Festmenu 1

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 113
  • Side 114
  • Side 115
  • Side 116
  • Side 117
  • Go to Next Page »

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme