Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, vi skal langt tilbage i tiden og hvoralle tankstationer, politistationer, med respekt for sig selv, havde dennekage på disken/bordet – Citronmåne.Så vi laver en citronmåne i dag. Ingredienser: (2 halvmåner) 175 g Flormelis 2 Æg 1 dl. Kærnemælk 50 g Smør ½ Citron, økologisk 150 g…
Blog Page
Macarons
Vi laver lidt til den søde tand i dag, nemlig macarons en småkage somsmager fantastisk, men som mange har stået og bandet langt væk vedfremstillingen.Fortvivl ikke, øvelse gør mester, så på den igen, vi prøver. Ingredienser:(15– 20 stk.) Marengs. 125 g Flormelis 50 g Æggehvide Makroner. 125 g Mandelmel 125 g…
Rullepølse hjemlavet i ovn
I dag har jeg lige lyst til, at lave rullepølse, det er jo dejligt med sådan etstykke hjemmelavet rullepølse på et rundstyk eller franskbrød søndagmorgen. Denne rullepølse fremstilles efter en lidt anden metode end dentraditionelle, nemlig i ovnen. Det er en meget nem metode tilfremstilling af rullepølse på, men man skal passe på med…
Italiensk Grydebrød
Er i ejer af en støbejernsgryde med låg, som kan tåle atgå i ovnen eller en stegeso Römertopf, så prøv at lave etgrydebrød, det vil I ikke fortryde. Brødet får en sprød skorpe hele vejen rundt og en blødluftig krumme. Verdens bedste brød, det er så nemt at lave,men tager et par dage. Ingredienser:(1…
Hvem er jeg Mit navn er John Frøslev og som sagt er jeg vild med at lave mad.Jeg bevæger mig mest i det gamle danske køkken, med et twist til nutiden, det franske, italienske og asiatiske køkken. Jeg lovede at fortælle lidt om, hvorfor jeg ikke fik uddannelsen som kok. Så skal vi langt tilbage…
https://johnfmadblog.dk/om-mig-velkommen-til-min-blog-sider-so/
Brændende kærlighed
I dag står den på kærlighed og kærlighed i lange baner, hvad er bedre en glohed kærlighed – nemlig brændende kærlighed.En god gammel ret, der spise med velbehag af mange,så vi går i gang med kartoffelmosen. Ingredienser.:(2 – 3 pers.) 900 g kartofler, melede 2 stk. Pastinak 2 stilke. Løvstikke 2 spsk. Smør 1…
Medisterpølse, kogning og stegning
Det største problem ved stegning af medisterpølse eller frikadeller ersovsen. Der er næsten ikke noget at lave sovs af og mange gange smagerden ikke af noget. Det laver vi om på, jeg garanterer en velsmagende sovssom kan spises med en ske. Ingredienser.: (2 pers.) 500 g Medisterpølse 3 – 4 Laurbærblade 6 – 8…
Medisterpølse fremstilling.:
En ældgammel ret på de danske middagsborde, er medisterpølse. Der er kørt mange kilometer pølse over danske stegepander igennemårhundreder, men har du nogensinde prøvet selv, at fremstille enmedisterpølse? Hvis ikke, så skulle du prøve det, du vil glædedig over resultatet. Du skal ikke gøre det, fordi man tror at det er billigere, – for…
Teriyaki marinade
Teriyaki marinade kan købes færdig i større supermarkeder, men er meget nem at tilberede selv og så er det meget billigere. Så det gør vi. Ingredienser.: 1½ dl. Rørsukker 2 dl. Soja Sauce 2 dl. Mirin (japansk risvin, kan være sværd at få i supermarkedet, menasiatiske butikker har det som regel) kan erstattes med 1½…
Festmenu, “menuen der ta’r kegler”
Det er jo skønt, at samle familie og venner til en festlig komsammen. Dertil skal vi bruge en 3 retters menu og jeg har valgt det gamle tema, fisk, steg og pandekager. Rettet til vores tid, så derfor laver vi i dag. Røget lakseruller med rygeostcreme og ristet rugbrød, Helstegt oksehøjreb på ben med Jacksonkartofler og…
