Retten med rødbeder er meget lækkert tilbehør til hovedretten, men den kan også bruges som en del af en forret. Er i sær god til kylling og kalvekød Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 – 6 pers.)
6 stk. rødbeder
2 spsk. Olivenolie
Salt
50g Parmesan
1 tsk. Sukker
½ bakke Babyspinat
½ stk. Citron, saft
4 spsk. Olivenolie
1 spsk. Sennep grov
½ spsk. Honning
Salt og peber
Skræl rødbederne og skær dem ud i ca. 1 cm. Tykke skiver
På en bageplade med bagepapir lægges rødbedeskiverne
Smøres med olivenolie på oversiden
Bages i ovnen i ca. 20 – 25 min ved 200 gr.
Tages ud af ovnen, drysses med lidt salt
Parmesan osten rives på rivejernet
1 tsk. sukker tilsættes osten, blandes godt På en bageplade med
bagepapir, sættes små toppe af parmesanost ca.1 spsk.
Bages i ovnen i ca. 5 – 6 min ved 200 gr. pas på de ikke bliver for brændte, må godt have lidt i kanterne
Tages ud af ovnen, køler ned på bagepladen
Pres saften af en ½ citron
Bland det med 4 spsk. Olivenolie, 1 spsk. Grov sennep og ½ spsk. Honning
Smag til med salt og peber
Rødbederne anrettes på et serveringsfad, ved siden af hinanden Dressingen fordeles over rødbederne
Spinaten hakkes groft, hvis den er for grov
Drysses i en stribe midt på fadet over rødbederne
Parmesan toppene skæres ud i grove stykker, de er meget sprøde
Lægges i en stribe oven på spinaten
Klar til servering.
Dagens salat. Bagte rødbeder med spinat og parmesanchips.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar