
MANDAG:
Vintergrød med æblegrød/mos og nødder
TIRSDAG:
Boller i karry med quinoa
ONSDAG:
Mørbradbøffer i cremet fløde-tomatsauce med kartoffelsne
TORSDAG:
Fisk
FREDAG:
Bifana – portugisisk sandwich
LØRDAG:
Wienerschnitzel med ”dreng” brasekartofler og ærter
SØNDAG:
Skovgryde med kartoffelmos og surt
Vi er starter på et nyt år, og hvor varmen ind imellem er reduceret
til minus grader
Men coronaen er stadig over os. Jeg ser frem til foråret og sommeren
hvor jeg tror og håber, at det at mødes på gaden, være sammen i stører
forsamlinger og være tæt sammen med venner og familie meget hurtigt
igen bliver tilladt og måden vi lever vores hverdag på igen.
Nuværende social distancering og indelukkethed bag masker skal væk og
blive en del af vores fælles historie, men ikke være måden vi (over)lever på.
Nu gælder sidste opløbsstrækning inden målet – så pas på Jer selv derude –
og vi ses snart igen.
Har man ikke fået nok af corona, så kan man lige bage en corona-donuts
og stadig blive herinde hvor det er trygt og godt.
I disse corona-tider, bugner reklamerne stadig med udsalg, slankekure
og lover guld og grønne skove, vi skal slanke os efter reklamerne
at dømme, men det er måske lidt overdrevet.
Det kan godt være at der er nogle der bør slanke sig, rent
helbredsmæssigt, men indtagelse af en alsidig og nærende kost,
lidt motion, kan man godt glemme alt om slankekure.
Det kommer helt af sig selv, der skal ikke indtages flere kalorier
end man bruger, glem alle mellemmåltider, så når man langt.
Naturen bestemmer, det er nu vi rykker indenfor i køkkenet. Tid til at
give sig i kast med køkkenhavens efterårsgaver, såsom kål, æbler,
rodfrugter og nyder de skønne farver, der snart breder sig i landskabet.
Indenfor i det trykke varme køkken, tilberedes der over det ganske land,
mange skønne måltider til familien, det er nu tid til simmer mad,
måske en lille kage.
Inspirationen til det kan være mange, hvad enten man kigger i
Mette Blomsterbergs “Søde sager”, eller skal det være kager, fra
“Nanas Kageri” måske i “Frk. Jensens kogebog”, så er det dig der
har fremstillet retten med mulighed for dit personlige præg på retten
og dig der skal høste roserne for måltidet.
Nu er der kun at nyde efteråret og udbyttet fra træer og jord, om
to – tre måneder er jorden måske hvid og, lige om lidt, er det tid for
at høste årets udbytte af kål og bær fra haven, men derfor kan man
jo godt stå og drømme om sol og varm i det thailandske og
vietnamesiske køkken så vender jeg tilbage, rigtig god fornøjelse

Skriv et svar