Skaftekoteletter – panerede eller fyldte? Serveret med cremet pasta
eller sprøde grøntsager? I fad eller på grill? Der er mange ting,
du skal tage stilling til, når der er koteletter på menuen.
Udfordringen bliver ikke lettere af, at den populære spise smage
dejligt uanset hvilken variant, du kaster dig over.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. skaft koteletter a’ ca. 200g
Salt og peber
1 spsk. Smør/olie
Spinat:
2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
150 – 200g spinat, frisk
4 stk. gulerødder, små gerne med top
1 stk. Rød peberfrugt
20g parmesan
1½ – 2 dl. Fløde
Lidt cayennepeber
Muskatnød
200g båndpasta, frisk
Start med at tænde ovnen på 200 gr.
Dup kødet tørt med køkkenrulle
Krydr med salt og peber, lad det stå i ca. 10 – 15 min
Varm smørret/olie på en pande ved god varme
Brun kødet i ca. 1 min. på hver side
Læg kødet i et ildfast fad
Sæt fadet med koteletterne i ovnen i ca. 10 min.
Tag koteletterne af fadet og lad dem hvile lidt på en rist.
Pil løg og hvidløg fint, vask spinaten grundigt
Blancher spinaten i ca. 3 min i kogende vand
Køl spinaten af i koldt vand
Skær spinaten groft ud i strimler
Riv parmesan osten, stil til side, skal bruges senere
Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt i strimler samt fløde og
kog ved god varme til halvdelen af væsken er tilbage
Tilsæt parmesan ost og rør til stuvningen er tyk. Smag til med
cayennepeber, salt og revet muskatnød.
Skræl gulerødder, lad lidt af toppen blive siddende
Damp gulerødder til de er møre, men med bid i
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Vend pasta og spinat sammen og smag til med salt og peber
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Skaftkoteletter med spinat, båndpasta og
gulerødder, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar