En omelet er som en tærte med sprød bund og skorpe, og et mere
flydende indre. Hovedingrediensen er æg. Den kan fyldes med
grøntsager, kød, skinke, bacon og en dessert omelet med syltetøj
og frugt.
Den kan krydres med salt og peber. Dessertomeletten kan flamberes.
Æggekage laves i en pande smurt med lidt fedtstof og steges tilpas.
Hellere for lidt end for meget
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
1 – 2 stk. Squash
2 spsk. Olivenolie
60 g smør
1 fed hvidløg
5 stk. æg
4 skiver bacon, sliced
½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. Piskefløde
2 spsk. Parmesanost, revet
Start med squashen som snittes i meget tynde skiver
(Nemmest på et mandolinjern)
Varm halvdelen af olien og halvdelen af smørret op i en pande
Sauter squashskiverne i smør/olien til de er gyldne, ca. 5 – 10 min
Tilsæt presset hvidløg og vend rundt
Løft squashene over på en tallerken og tør panden af
Pisk æggene med fløde, salt og peber
Varm 2 pander op, steg baconet gyldent og sprødt
Tilsæt resten af olie/smør til panderne
Når smørret bruser tilsættes æggene og fordeles på de to pander
Rør forsigtigt i panderne med bagsiden af en ske/slev
Steg omeletten i 1 min. mens panden rystes og hældes
Vær omhyggelig med at løfte i æggemassen
Når omeletten er næsten færdig
Fordeles squashen ovenpå den ene halvdel
Den anden halvdel lukke hen over squashen
Tag panden fra varmen og drys med parmesan
Læg låg på panden og lad osten smelte i 2 min.
Lad omeletten glide over på tallerkenen
Serveres med grøn salat og evt. brød
Og det er tid til servering
Dagens tallerken, Squash omelet med salat og groft rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar