Østrig er jo berømt for Wienerschnitzelen og har mange
forskellige udgaver af schnitzelen. En schnitzel er kød,
fortyndet med en kødmørning (banket), belagt med mel,
pisket æg og rasp, og derefter stegt.
Med oprindelse i Østrig, den er populært i mange lande
og lavet af enten kalvekød, fårekød, kylling, oksekød,
rensdyr eller svinekød.
Vi bruger kalvekød, så køkkenet kalder.
Ingredienser.:( 2 pers.)
2 stk. kalveschnitzel ca. 600 g
1 stk. Æg
½ dl. Mælk
75 g mel
50 g rasp, krydret
½ dl. Olie
270 g krabbekød
18 stk. asparges, grønne
6 – 8 spsk. Bearnaisesauce
Start med at give schnitzlerne en tur under kødhammeren
Slå kødet fladt og mørt med kødhammeren, imellem to stykker plastik
Bland æg og mælk
Vend kødet i mel og dyp det i æg og vend det i rasp
Varm olien i en stor pande
Ryst det overskydende mel/rasp af schnitzlen
Steg hver schnitzel gyldenbrun på hver side
Læg schnitzlerne på en bageplade
Fordel krabbekødet på schnitzlerne
Læg 3 stk. asparges og 2 spsk. Bearnaisesauce ovenpå
Stil bagepladen i ovnen og grill dem i 1½ min.
Indtil de er gyldenbrun
Servers med broccoli, gulerødder, asparges som dampes
i mikroovn, og kogte nudler
Damp grøntsagerne i 1,5 min. Pr. 100 g i mikroovn, 8-900 w
Kog nudlerne al dente, 50 g nudler 2 dl. vand i en gryde
Kog 5 min. Træk gryden fra varmen
Nudlerne skulle meget gerne have opsuget al vandet.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Wienerschnitzel á la Oscar med dampede
grøntsager. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar