Højdepunktet er det sprødstegte, hakkede svinekød, som på vietnamesisk
vis smages til med en krydderpasta af citrongræs, hvidløg, limesaft og
fiskesauce. En nem og hurtig ret som smager helt fantastisk.
Køkkenet kalder
Ingredienser (3 pers.)
500g svinefars
1 stk. løg
2 fed hvidløg
2 spsk. risvinseddike
1 spsk. Ingefær, revet
2 spsk. Mørk soyasauce
2 spsk. tamari
2 spsk. Fishsauce
3 spsk. Farin, brun
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld forårsløg og bønnespirer, til pynt
250g ris nudler
1 spsk. Finthakket citrongræs
1 stk. Chili, rød
½ stk. lime
Start med at hakke ½ chili, hvidløg og løg helt fint og blande
det sammen med den revne ingefær. Sæt vand over til nudlerne
som oftest skal koge 3 – 4 min.
Varm en wokpande eller stor gryde op på høj varme med lidt olivenolie – når
den er brandvarm hældes løg-blandingen i og sauteres i nogle
minutter, indtil de tager lidt farve.
Hæld svinefarsen i og svits det, mens du hakker det i mindre
stykker – lad det svitse videre nogle minutter, hvor du af og til
vender kødet sammen – det bliver brunt og karamelliseret, når
væsken forsvinder og kødet cremes ind i saucen. Tilsæt tamari
mørk soyasauce, ris vineddike og brun farin. Kog i 5 – 8 min,
indtil de er karamelliserede og klistrede. Undgå at røre for meget,
da det bremser karamelliser ringen. Forsæt til farven er mørk og
konsistensen et tyknet. Top af med saften af en halv lime og smag til.
Server den rygende varm og fordelt på to tallerkner med lige
dele ny kogte hvide ris og toppet af med fintsnittet forårsløg,
bønnespirer og skiver af den sidste halve chili
det er tid til servering.
Dagens tallerken, vietnamesisk Pork Bowl med nudler og bønnespirer
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar