Vi kigger i dag indenfor i det Østrigske køkken og laver en god gammel
ret, farseret kylling på en lidt anden måde end vi forstår farseret
kylling på.
Det østrigske køkken har på grund af landes historie haft stor
indflydelse fra Ungarn, Bøhmen, Italien og Frankrig. Gennem
den traditionelle regionale kogekunst fra forbundslandene er
køkkenet meget alsidigt.
Typiske østrigske retter er Wienerschnitzel, Gullasch, Sachertorte,
Apfelstrudel og så denne farseret kylling.
Vi går til den og smager på sagerne.
Ingredienser.:(3 pers)
80 g champignon, skåret i skiver
1 stk. løg, mellemstort
1 spsk. Olie
200 g ris, kolde og kogte, gerne økologiske brune ris
75 g ærter
1 1/4 tsk. Salt
1 1/4 tsk. Peber
1 1/4 tsk. timian
1 1/4 tsk. basilikum
1/4 tsk. Kanel
1 stk. æg
1 stk. kylling ca. 1200 g
490 g tomatsovs
Start med at koge risene og køl dem af
Sauter champignon og løg i olie på en pande
Indtil væsken er fordampet, afkøl til stuetemperatur
Bland ris, ærter, krydderier og æg
rør godt sammen
Stop farsen i kyllingen
Luk kyllingen med kødnåle eller snor
Varm en stor stegegryde op til god varme
Tilsæt lidt smør og brun kyllingen godt på alle sider
Tænd ovnen på 160 gr
Når kyllingen er brunet
Tilsættes tomatsovs
Gryden sættes i ovnen i 1½ time
Check gennemstegningen
Tag kyllingen ud af ovnen
Øs farsen over i en lille skål
Parter kyllingen i ca. 10 stykker
Serveres med tomatsovs ved siden af.
Tomatsovs.:
Ingredienser.:
50 g smør
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder, skåret i tern
2 stilke bladselleri
1 stk. løg, hakket
1 ds. Tomater, hakket
1- 3 spsk. tomatkoncentrat
3 stk. laurbærblade
1 tsk. Timian
1 tsk. Oregano
1 tsk. Basilikum
1 tsk. Sort peber
1 tsk. Salt
Hak hvidløg, løg skær gulerødder i fine tern sammen med selleri
Varm smørret i en stor gryde
Sauter hvidløg, gulerødder, løg, selleri til det er mørt
Tilsæt tomatkoncentrat og hakkede tomater
Tilsæt krydderierne
Skrue ned for varmen og småkoger i 3 timer
Si evt. sovsen og hæld den tilbage i gryden
Småkog til ønsket konsistens
Så er det tid til servering.
Dagens talerken, Østrigs farseret kylling med tomatsovs,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar