• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegte ål med stuvede kartofler og citron

25. juni 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Ålen har været en yndet spise igennem generationer og skinnet har været undværligt
til plejlen når der skulle tærskes. Tiderne har ændret sig og nu er det en truet dyreart

Ålen er på IUCN’s liste over truede arter angivet som kritisk truet, hvilket er det højeste
truselsniveau. Det er dog stadig tilladt at fange ål i Danmark, med nogle begrænsninger.

Det er i Saltvand ikke tilladt at fiske ål med ruser i perioden december, januar og februar
i ferskvand må der ikke fanges ål med ruser i perioden 16. oktober til 31. juli.

Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
750g ål, flåede
30g flydende fedtstof
2-3 spsk. Rugmel eller pankorasp
salt og peber

Stuvede kartofler:
500g kartofler
30g flydende fedtstof
2-3 spsk. Hvedemel
2-3 dl. Minimælk
salt og peber
evt. 1 stk. citron

Start med at rense og skylle ålene og klip fimrehårene af langs ryggen

og bugen skær dem i ca. 7cm lange stykker,

og salt dem i ca. 20 min.

Skyl saltet af ålene og dup dem tørre med køkkenrulle og vend dem i
mel/rasp krydret med salt og peber

brun fedtstoffet på panden, brun ålene på alle sider ved kraftig varme

tag ålene af panden når de alla er brunet.
hæld fedtstoffet ud som ålene er brunet i

Tilsæt nyt fedtstof til panden og skru ned for varmen

læg nu igen alle ålestykkerne på panden og steg dem ca. 15 – 25 min.
afhængig af tykkelsen, men ål skal stege længe og ved svag varme
vend dem ofte.

Stuvede kartofler:
Kog kartoflerne og køl dem af

smelt fedtstoffet i en lille gryde og tilsæt melet, pisk det godt sammen
tilsæt mælk i opbagningen lidt ad gangen under piskning

Pisk det helt glat før du tilsætter mere mælk
lad saucen koge i ca. 10 min. pisk i saucen ind imellem
er saucen for tyk tilsættes lidt vand eller mælk
tilsæt kartoflerne skåret i skiver eller mundrette stykker
smag til med salt og peber.

Server stegte ål med stuvede kartofler med en citronrytter på toppen
og evt. hakket persille/dild

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Stegte ål med stuvede kartofler og citronrytter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Fisk

Previous Post: « Ketchup hjemmelavet
Next Post: Venø-toast med æblesalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme