
Venøbøf er en spændende egnsspecialitet fra Limfjordsøen Venø – tæt ved Lemvig.
Original opskriften på Venøbøf er skåret af tynde skiver okseinderlår, men jeg laver
toasten med kalveinderlår (Wienerschnitzel) Forkælelse for smagsløgene, og en
meget hurtigt tilberedt middagsret.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
4 skiver venøsteak eller kalveschnitzler
4 skiver groft rugbrød
4 stk. æggeblommer
50g syltede agurker
1 stk. rødt æble
2,5 cm. Frisk peberrod, 1 spsk. Revet
1 spsk. Purløg finthakket
1 spsk. Olie
½ tsk. salt
Start med at riste brødet

fordel æggeblommer i små skoldede glas
fjern kernehuset på æblet og skær det i små tern

skræl peberroden og riv den
vend æble, peberrod og purløg sammen
Pensl kødet med olie på begge sider
steg det ca. 1 min. på hver side på en meget varm grill-pande

krydr med salt og peber
læg kødet på brødskiverne

server med æble og peberrodssalat, æggeblommer og syltede agurker
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Venø-toast med æblesalat, æggeblommer og syltet agurk
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar