• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Venø-toast med æblesalat

29. juni 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Venøbøf er en spændende egnsspecialitet fra Limfjordsøen Venø – tæt ved Lemvig.
Original opskriften på Venøbøf er skåret af tynde skiver okseinderlår, men jeg laver
toasten med kalveinderlår (Wienerschnitzel) Forkælelse for smagsløgene, og en
meget hurtigt tilberedt middagsret.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
4 skiver venøsteak eller kalveschnitzler
4 skiver groft rugbrød
4 stk. æggeblommer
50g syltede agurker
1 stk. rødt æble
2,5 cm. Frisk peberrod, 1 spsk. Revet
1 spsk. Purløg finthakket
1 spsk. Olie
½ tsk. salt

Start med at riste brødet

fordel æggeblommer i små skoldede glas
fjern kernehuset på æblet og skær det i små tern

skræl peberroden og riv den
vend æble, peberrod og purløg sammen

Pensl kødet med olie på begge sider
steg det ca. 1 min. på hver side på en meget varm grill-pande

krydr med salt og peber
læg kødet på brødskiverne

server med æble og peberrodssalat, æggeblommer og syltede agurker
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Venø-toast med æblesalat, æggeblommer og syltet agurk
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Frokost

Previous Post: « Stegte ål med stuvede kartofler og citron
Next Post: Let sprængt kalvetunge med sur/sød peberrodsauce og smørdampede spidskål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme