Jeg er fra den generation hvor stegt lever med bløde løg var
hverdagsmad. Jeg husker stadig den lidt hårdt stegte lever, som
nok lige havde fået lidt for meget og sovsen, denne cremede
brune sovs, grynet fra melet som leveren blev steg med, det får
tænderne til løber i vand, når man tænker på det.
Jeg vil godt slå et slag for, at den yngre generation tager indmaden
til sig, og oplever hvor godt og sundt indmad er. Da det for det meste
er den ældre generation som oftest nyder denne spise og vi gør det
stadig på den gode gamle måde.
Jeg foretrække dog leveren stegt lidt rosa i midten og med lidt fløde
i saucen, hæves retten et par trin opad i gastronomien.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 pers)
4 – 500 g svinelever i skiver
2 spsk. Hvedemel
50 g Smør/olie
Salt og peber
1 dl. sort kaffe
200 g løg
50 g smør/olie
Salt og peber
Sauce.:
1 spsk. Mel
2 dl. Kogevand fra kartoflerne
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Evt. kulør
Ca. 500 g kartofler
Skræl løgene og halver dem
Skær dem i skiver
Steges bløde i olie på en varm pande ca. 5 min.
Tilsæt ca. 1 dl. sort kaffe
Når vandet er fordampet er løgene færdige
Holdes varme i ovnen på ca. 100 – 150 gr.
Leveren gennemgås for hinder og sener, som fjernes
Bland mel med salt og peber
Vend skiver af leveren heri
Steges på panden i ca. 1 – 2 min. På hver side
Tages af panden og holdes varm
Saucen.:
Drys melet på panden og rør det sammen med fedtstoffet
Hæld kogevandet på panden, piskes godt igennem
Tilsæt fløde
Tilsæt kulør og smag til med salt og peber
Anret de bløde løg ovenpå leveren
Hæld saucen over løgene
Serveres med kogte kartofler, sauce og agurkesalat
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar