Tortilla eller æggekage/omelet er som en tærte med sprød bund og skorpe.
Med et mere flydende indre. Hovedingrediensene er æg. Den kan fyldes
med grøntsager, kylling (kød, skinke og bacon) og en dessertomelet med
syltetøj og frugt.
Den kan krydres med salt og peber. Æggekagen laves i en pande smurt
med lidt fedtstof og steges tilpas. Hellere for lidt end for meget.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
100 g kogt kylling evt. filet.
2 stk. kartofler, store
100 g grønne bønner, friske
2 stk. tomater
1 dl. Olivenolie
6 stk. æg
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. Persille, hakket
Salt og peber
Skær kyllingestykkerne i terninger
Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger
Nip bønnerne for spids og stilk og skyl dem
Kog dem i saltet vand ca. 10 min.
Skold og flå tomaterne og skær dem i både
Skær de kogte bønner i 3 – 4 cm lange stykker
Varm olien på en pande og steg kartoffelterningerne,
ikke for stærk varme
8 – 10 min. til de er næsten gennemstegte
Kom bønner og tomater på panden til kartoflerne
Lad dem snurre med et par minutter
Bland kyllingeterningerne i grønsagsmassen på panden
Pisk imens æggene let sammen
Krydr med finthakket hvidløg, persille, salt og peber
Hæld æggemassen over, løs forsigtig i kanten
Flyt lidt rundt på den flydende æggemasse, så den løber ned til
pandens bund og stivner varmen må ikke være for stærk.
Vend tortillaen, når den er fast og gylden i bunden
Det gøres lettes med et stort grydelåg (Men pas på det er meget glat)
Læg grydelåget over panden og med et snuptag
Vendes panden om, brug grill handsker på hænderne
Lad nu tortillaen stille og rolig glide tilbage på panden
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof til panden
Lad den anden side stege gylden og sprød 4 – 5 min.
Tortillaen skal være sprød på overfladen og fugtig indeni
Lad den færdigbagte tortilla glide over på et fad eller
Server den direkte fra panden.
Kan serveres med Tomat à la vinaigrette:
Marinaden:
3 dele olivenolie
1 del vineddike eller citronsaft
Salt og peber
Evt. lidt lys fransk sennep, eller finthakket hvidløg
4 stk. faste tomater i skiver
1 dl. Marinade
1 stk. løg, hakket i tern
Skær tomaterne i skiver og hak løgene
Fordel tomatskiverne i et lille fad
Drys de hakkede løg over
Bland dressingen af ingredienserne
Hæld dressingen over tomaterne
Stil på køl i ca. ½ time
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Spansk Tortilla med kylling og tomat- salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar