Eller som den også bliver kaldt Filet de veau Cordon Bleu
Fremstilles i flere udgaver som med kalvekød, kylling og oksekød.
Det gennemgående træk er skinke og osten Emmentaler
eller Gruyere som er en Schweizisk ost
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
2 stk. schnitzel af kalveinderlår ca. 200 g
100 g emmentaler eller gruyere
2 – 4 skiver kogt skinke
1 stk. æg
1 spsk. Vand
½ dl. Mel
½ dl. Rasp
Salt og peber
2 spsk. Smør/olie til stegning
Læg schnitzlerne i mellem to stykker plastik
Bank dem lidt tyndere
Skær osten i 4 skiver
Læg 2 skiver ost på den ene schnitzel så det dækker kødet
Læg 2 skiver skinke over osten
Dæk skinkeskiverne med resten af osten
Læg den anden schnitzel øverst
Krydr schnitzlen med salt og peber
Vend den først i melet, dyp den i det samme piskede æg og vand
Vend den til sidst i raspen
Klap den let over det hele, så panaden hænger ved
Steg schnitzlen i smørret/olien 6 – 8 min. på hver side
Over temmelig svag varme
Paneringen gør, at schnitzlen hurtigt får farve
Læg schnitzlen på et skærebræt
Skær den i skiver
Server med stegesmørret, bagt kartofler og en sprød icebergsalat.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Schweizerschnitzel med bagt kartoffel og grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar