På Samsø stødte jeg på disse fiskefrikadeller, lækker, sprøde og saftige
Jeg har nu rekonstrueret disse fiskefrikadeller og tilsat dem lidt grønt
Som ikke har gjort dem ringere.
Køkkenet kalder
Ingredienser:
500g hvid fisk, hakket
200g svinekød, hakket
1 bdt. Forårsløg
2 spsk. Dild, fint hakket
2 stk. æg
2 spsk. mel
Et par skiver bacon
¼ liter mælk, mini 4%
Salt og peber
2 spsk. Olie
Pankorasp
Svinefarsen røres sejt, med salt og peber
De øvrige ingredienser, udtagen bacon, tilsættes farsen og
røres godt igennem
Frikadellerne formes som firkantede og aflange
tilpasset et stykke rugbrød
Vendes i pankorasp hele vejen rundt
Lægges på en rist, lige til at gå ind i aerofryer Princess
180gr i 10 min. (kan også steges på en pande i olie,
masser af olie til de er gyldne, aerofryer reducer olie forbruget)
Baconen skæres i små stykker og brunes på panden
Tag baconen op, læg det på et stykke fedtsugende papir
Drys baconterningerne over til sidst.
Hjemmelavet Remoulade:
2 spsk. Piccadilly eller ”sommer på glas”
1 spsk. Mayonaise
1 spsk. cremefraiche
1 tsk. gurkemeje
Mayonaise:
2 stk. æggeblommer
1 tsk. sennep
1 tsk. rødvins- æblecider
Salt og peber
2 dl. Smagsneutral olie
Start med æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
Olien tilsættes lidt ad gangen, piskes indtil olien er optaget
i blandingen, smag til med salt, peber, sennep og eddike
Bliver mayo’en for tyk, tilsættes meget lidt vand
Tag 1 spsk mayonaise, 1 spsk. cremefraiche og 2 spsk. Piccadilly
Tilsæt 1 tsk. gurkemeje
Og bland det godt sammen
Smag til med salt, peber og evt. lidt honning
Det er tid til servering som en frokostret eller som middagsret.
Dagens tallerken, Samsø frikadeller med hjemmerørt remoulade og bacon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar