I dag går vi i det Schweiziske køkken og laver rösti som er en schweizisk
kartoffelret. Den bliver spist til morgenmad i kantonen Bern, men har
spredt sig til hele landet.
Mange schweizere betragter den som en nationalret. Den bruges både
som hovedret og som tilbehør til andre retter. Rösti er revne rå eller
kogte kartofler stegt i olie eller smør.
Kartoffelblandingen bliver stegt på panden, gerne med revet ost på.
I tyskland findes rösti under navnene Reibekuchen og kartoffelpuffer.
Egnsbestemte varianter er talrige.
Hovedindholdet er revne kartofler, de kan være groft eller fintrevne.
Nogle tilsætter æg for at binde dem sammen. Kartoffelpandekagen
vidner om efterkrigstidens behov for billige opskrifter af let tilgængelige
råvarer. I Tyskland er der flere opskrifter med kartofler, kål og andre
billige råvarer end i noget andet europæisk land.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:( 2 pers)
1 stk. kartoffel, sød
3 stk. kartofler, store eller bage
3 stk. gulerødder
4 skiver Skinke, tykke
100 g. mascarpone ost
En lille håndfuld revet gruyere ost (til gratineringen)
1 stk. løg
2 stk. æg
1 bundt Purløg
Salt og peber
Tilbehør.
Grøn salat og tomater
Start med at skrælle kartofler og gulerødder
Riv dem på den grove side af rivejernet
Læg de revede kartofler og gulerødder i en sigte, så saften kan løbe af
Pres den sidste væde fra kartofler og gulerødder
Skær løget i fine tern, blandes sammen med kartoflerne
Pisk æggene let
Hæld æggeblandingen over kartofler, løg og gulerødderne
Bland det hele godt sammen
Smag til med salt og peber
Tænd ovnen på 200 gr
Læg et stykke bagepapir på en bageplade
Fordel kartoffel blandingen i en tykkelse på ca. 1½ – 2 cm
Tryk det lidt sammen med en paletkniv
Bag det i ovnen i ca. 30 min.
Tag det ud af ovnen og lade röstien køle lidt af
Lad den blive på bagepapiret
Hak nu purløg fint
Bland mascarpone ost med purløgene
Smag til med salt og peber
Smør blandingen på röstien
Læg et til to lag skinke så skinken dækker hele rösti pladen
Smør nu et lag af ost/purløg blandingen på skinken
Rul nu röstien sammen som en roulade, meget forsigtigt
Brug det bagepapir som röstien ligge på, til at rulle med
Riv lidt gruyere ost på toppen af röstirullen
Gratiner den under grillen i ca. 10 min
Pas på den ikke bliver sort på toppen.
Tages ud af ovnen
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Röstirulle med skinke, mascapone og gruyerer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar