Risotto er en italiensk ret bestående af ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager.
Risotto serveres som tilbehør eller som forret
Vi skal i køkkenet.
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
280 g Risottoris
50 g Oksemarv eller smør
2 stk. Skalotteløg
¾ dl. tør hvidvin
¾ liter Hønsebouillon
Saften af en ¼ citron
Et godt nip safran
En håndfuld friskrevet parmesan
Lidt ekstra smør
Salt og peber
Start med at pille løgene og hak dem fint
Sauter dem i smør, i en tykbundet gryde
Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge
fedtstoffet til sig
Hæld hvidvin på og lad det koge væk
Tilsæt et godt nip safran
Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen
Lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes
Rør uafbrudt i risottoen undervejs
Når risene er ved at være klar, smag på dem
Tilsæt parmesan, smør, salt og peber
Sørg nu for, at risottoen er flydende og ikke for fast
Smag til med lidt citronsaft
Det tager 20 minutter at lave en risotto.
Klar til servering.
Dagens tilbehør, Risotto med safran, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar