Fra det gode gamle danske bondekøkken henter vi i dag ribbenstegen.
Ribbensteg er der et utal af varianter på, men denne er lidt anderledes
og med en fantastisk smag, lad være med at sætte næsen op efter en
klassisk ribbensteg, for det er det ikke, men godt smager det.
Ribbensteg er skåret af svinebryst, kogestykke, stegestykke eller slag.
Koge- og stegestykket deles, enten så kogestykket er lidt større end
stegestykket eller i lige store stykker.
Tidligere var ribbensstegen oftest skåret af kogestykket, sværen ridses
med ½ cm. mellemrum.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
1 stk. ribbensteg, ca.900 g, nok til 2 dage eller sandwich
1½ tsk. Salt, groft
2 spsk. Timianblade, friske
5 stk. laurbærblade
½ liter vand
3 – 4 stk. timian, frisk
3 stk. æbler
3 stk. rødløg, i både
100 – 150 g figner, tørrede
Timiansauce.:
2 spsk. Smør
2 spsk. Mel
½ liter mælk
2 spsk. Timianblade, frisk hakkede
½ tsk. Salt
Peber
Evt. kulør
Tilbehør.
500 g kogte kartofler gerne aspargeskartofler
Start med at skærer et æble i både
Tag ca. 60 g af løgene
Læg æblebåde og løg i en lille bradepande
Tag stegen og gå den efter på sværen om den er skåret helt ned til kødet
Gnid salt ned imellem sværen sammen med timianblade
Sæt halve laurbærblade ned imellem sværen på stegen
Placer stegen oven på æble/løg bådene i bradepanden
Tilsæt ca. ½ liter vand
Steg ribbenstegen midt i ovnen ved 200 gr. I ca. 1½ time
Er sværen ikke sprød når tiden er gået
Hældes væden fra stegen og giv den ca. 10 – 15 min under grillen
I et ildfast fad lægges løg i både
Fignerne skæres ud i 3 – 4 stimler pr. figne
Blandes sammen med løg
Skær et kryds i toppen af de sidste 2 æble ca. 2 cm. Dybt
Stil dem på løg og figenblandingen.
Stil fadet med æbler, løg og figner i ovnen, ved siden af stegen
Bag dem med den sidste time
Timiansauce.
Lav en bechamelsauce af smør, mel og mælk
Den skal være ret tyk
Tilsæt 2 spsk. Frisk hakkede timianblade
Si skyen fra stegen og skum fedtet fra
Tilsæt skyen til bechamelsaucen til ønskede konsistens er opnået
Smag til med salt og peber evt. kulør
Lad saucen koge under omrøring i ca. 1 – 2 min.
Serveres med kogte kartofler
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Ribbensteg med bagte løg, æbler og figner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar