Det Tyske landkøkken byder i dag på hjemmerøget svinemørbrad
med rødkål og kartoffelpuffer. En gammel tysk ret som er hver
at stifte bekendtskab med.
Rødkål er en grøntsag og en af flere varianter af kål. Dets blade
er farvet stærkt mørklilla af et højt indhold af anthocyaniner,
men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad.
Vi går i gang med mørbraden.
Ingredienser.:( 3 – 4 pers)
1 stk. røget svinemørbrad
1 stk. løg, mellemstort
2 stk. gulerødder, mellemstore skåret i små tern
2 stk. bladselleri, skåret i små tern
2 stk. tomater, uden skin og frø, skåret i små tern
½ dl. Smør smeltet
4 dl. Hønsebouillon
2 spsk. Hvidløgsolie
2 spsk. Mel
120 g creme fraiche
Peber, spidskommen ½ tsk. af hver
Skyl og hak/udskær grøntsagerne
Skold og flå tomaterne
Læg mørbraden i en stegegryde
Med grøntsagerne rund om
Hæld smør og bouillon ved
Tildæk og småkog indtil der er kun er ca. 1½ dl væske tilbage
Tag kødet op og hold det varmt
Varm hvidløgsolie i en kasserolle
Tilsæt mel og kog over mellem varme i 4 min
Rør konstant indtil væsken er nøddebrun
Tilsæt grøntsagerne, og creme fraiche
Simrer til sovsen tykner
Smag til med salt, peber og kommen
Kål.:
1 stk. rødkålshoved, mellemstort ca. 500 g
50 g. smør
1 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 dl. Vand
1 dl. Hvidvin eller æbleeddike
80 g. tyttebærmarmelade
60 g. æble revet
½ tsk. Spidskommen
Forvarm ovnen til 160 gr.
Varm smør, sukker, salt , vand og eddike i en stegegryde
Snit rødkålen fint
Tilsæt rødkål og bring det i kog
Tildæk og stil det i ovnen
Bag det i 2 timer
Riv æblet groft og bland det med tyttebærmarmelade
Rør tyttebær og æbler i rødkålen, og bag i endnu 15 min
Læg mørbraden på et fad og garner rundt om med rødkål
Hæld en tynd stribe sauce over kødet
Resten af saucen i en sauceskål.
Server med kartofelpuffer.
Kartoffelpuffer.:
2 spsk. Mel
1 tsk. Salt
1/4 tsk. Bagepulver
1/4 tsk. Peber sort
6 stk. kartofler, mellemstore
2 stk. æg
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. Revet løg
½ dl. Smør
1½ dl. Bacon, smuldret
3, 5 dl. Creme fraiche
Bland mel, salt, bagepulver og peber i en skål
Skræl og riv 3 stk. kartofler, dup dem tørre med køkkenrulle
Kog 3 stk. kartofler møre, og køl dem ned
Riv derefter kartoflerne.
Rør kartoflerne i den tørre blanding
Pisk æg i og tilsæt hvidløg og løg
Varm smørret på en pande
Steg dem som små pandekager
Gyldenbrune på hver side
Server med bacon og creme fraiche
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Røget svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar