Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret, typisk
bestående af tomater, løg, courgetter, peberfrugt og aubergine, som
sauteres i olivenolie.
Et lækkert tilbehør til mange forskellige kødretter og som en selvstændig vegetar-ret.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
1 stk. courgette, ca. 300 g
2 stk. løg
½ rød peberfrugt
3 stk. kartofler, store
2 stk. gulerødder
½ dl. Olivenolie
1 ds. Tomater, hakkede eller tilsvarende friske 5 – 6 stk.
3 dl. Hvidvin
2 fed hvidløg
Bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
1 stk. Chili, rød, lille efter behov
Salt og peber
Start med at skære courgetten i store tern
Løg, gulerødder, kartoffel og peberfrugt i små tern
Svits alle grønsagerne i en gryde med lidt olie
Tilsæt de hakkede tomater (bruges der friske tomater, hakkes de groft)
Tilsæt hvidvin, knuste hvidløg, timian, salt og peber
Lad det simre under låg i 25 – 30 min
Så er det tid til servering.
Dagens tilbehør, Ratatouille, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar