Pære er en oval kernefrugt med en del stenceller i frugtkødet. Umodne
pærer har et hvidt og hårdt frugtkød. Modne pærer har blødt og saftigt
frugtkød – oftest med en meget aromatisk smag.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (10 – 12 stk.)
160g rørsukker
50g smør
160g hvedemel
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. natron
2 stk. pære
2 dl. Kærnemælk
1 dl. Dulce de leche
1 dl. Piskefløde
Pynt:
Rød skovsyre eller guldstøv
Start med at smelte smørret
Pisk det sammen med sukkeret
Bland mel, kardemomme og natron sammen
Rør det i sukkerblandingen, skiftevis med kærnemælk
Skræl og skær pærerne i små tern
Vend dem i dejen,
Kom dejen i en smurt springform ca. 23 cm
Dryp karamellen over kagedejen
Bag kagen ved 160gr. varmluft i 60 min.
Pisk fløden til skum, pynt kagen med flødeskum,
karamel og skovsyrer
Det er tid til servering
Dagens kage, Pæretærte med karamel, flødeskum og guldstøv,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar