For at undgå madspild, laver vi i dag en middagsret fra de gode
gamle dage. Plukfisk fremstilles i dag, som regel af en rest kogt torsk,
men i de gode gamle dage blev den lavet af klipfisk, som heller ikke er
så ringe endda.
Kan også laves af torskefilet som koges i lidt saltet vand og pilles fra
hinanden, blandes med en sennepssovs, så har man plukfisk.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
500 g kogt torsk, rester
500 g sennepssovs
2 stk. æg, hårdkogt
4 – 5 skiver syltede rødbeder, skåret i fine tern
Sennepssovs.:
3 spsk. smør/flydende fedtstof
3 spsk. mel
Ca 4 dl mælk eller fiskesuppe (jeg bruger mest fiskesuppe)
lidt salt
1 -2 spsk. fiskesennep
2 stk. æg
Rasp
Evt. et godt stykke brød og kogte kartofler
Start med at pille torsken fra benene
Krydr med lidt salt, stil til side
Lav en opbagning til sovsen
Smør, mel og fiskesuppe eller bouillon evt. mælk
Del æggene i blomme og hvide
Pisk hviderne stive
Træk sovsen fra varmen, køl af et øjeblik
Pisk æggeblommerne i sovsen
Vend de stivpiskede æggehvider forsigtig i sovsen
Vend forsigtig torskestykkerne i sovsen
Tag et ildfast eller bradepande
Smør den med smør indvendig og drys med rasp
Hæld fiskeblandingen i fadet/bradepanden
Drys med lidt rasp på toppen
Sættes i ovnen i ca. 45 – 50 min. 190 gr
Serveres med hakkede hårdkogte æg, hakket rødbeder,
smeltet smør og kogte kartofler
(nogle skærer kartoflerne ud i mundrette stykker og blander det i
fiskeblandingen, ligesom stuvede kartofler)
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Plukfisk, hakkede hårdkogte æg, rødbeder i tern,
kartofler og smeltede smør, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar