En dejlig sommer ret som kan laves på grill eller i ovnen, valget er frit.
Her bruger vi kyllingefilet, men unghane bryst kan bruges, så skæres
vingebenet fra. Retten er inspireret af David Jensin og det bliver den jo
ikke ringere af.
Kyllinger vokser hurtigt og skifter efter ca 9 uger (eller kortere tid for
slagtehøns vedkommende) fjer til voksenfjerdragt. En kylling er voksen
efter 4 – 6 måneder. Kyllingekød er magert og fedtfattigt og ved nænsom
behandling smager det fantastisk.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kyllingebryst ca. 300 g
1 stk. æg
50 – 75 g rasp
Lidt frisk timian
Salt og peber
2 stk. løg
100 g spinat, frisk
2 – 3 stk. æg
3/4 – 1 dl. Fløde
1 tsk. Sennep
Lidt olie til at smøre formene med
En lille smule rasp til formene
Salt og peber
4 – 6 stk. gulerødder
1 stk. hel chili
1 spsk. Honning
Læg kyllingebrysterne imellem to stykker plast (en plastpose der er
skåret op i siden)
Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer eller kagerulle evt.
bunden af en tykbundet kasserolle
Skræl løgene og skær dem i skiver
Bland dem med frisk spinat
Krydr med urtesalt
Smør små cocotter eller forme med lidt olie og drys med rasp
Kom blandingen af spinat og løg ned i cocotterne
Rør æg med fløde, sennep og salt
Hæld det over spinaten i cocotterne
Bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 200 gr.
Pisk et æg ud i en tallerken
Vend kyllingerne i ægget og derefter i rasp tilsat timian
Krydr med salt og peber
Steg dem sprøde og gyldne på panden i lidt olie
Sæt dem i ovnen i ca. 10 min for at stege færdig
Skræl gulerødderne og steg dem på panden
Tilsæt en chili, samt honning og lidt urtesalt
Lad dem stege langsomt, til de er møre
Anret kyllingen med spinat souffléen ved siden af, læg de glaseres
gulerødder til, pynt med frisk timian
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og
glaseret gulerødder, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar