Okse er dels en betegnelse for medlemmer af underfamilien Bovinae,
det er betegnelse for kvæg som trækdyr.
Desuden betegnes kød af tamkvæg som oksekød
Vi går i gang på grillen eller i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
2 stk. okse-steak a’ ca. 200 g
2 tsk. olivenolie
Salt og peber
½ tsk. rosmarin, tørret
Svampe:
250 g svampemix, champignon, kantareller
1 fed hvidløg
1 stk. skalotteløg, lille
1 tsk. rosmarin, tørret
Salt og peber
Sauce:
1 dl. Vand
1 dl. Sherry
½ oksebouillonterning
1 spsk. Tomatpure
¼ tsk. Rosmarin, tørret
1 spsk. Maizena
2 stk. Bagekartofler, store
Start med at vaske kartoflerne og dup dem tørre
Giv dem et snit med kniven på langs
Pak dem ind i stanniol. Bag dem i ovnen på 200 gr i ca. 1 – 1½ time
Kan også laves på grillen indirekte varm ca. samme tid
Rens svampene og skær dem i mindre stykker
Hak hvidløg og skalotteløg fint
Rør alle ingredienserne til saucen sammen
Dup kødet god af med køkkenrulle
Pensl kødet på begge sider med olivenolie
Varm en pande/grillpande godt op eller
Steg dem på grillen direkte varm i ca. 2 – 3 min på hver side
Samme tid på pande/grillpande
Krydr med salt og peber undervejs
Tag bøfferne af grillen/panden, læg dem på et fad
Dæk med alufolie, lad dem trække i ca. 10 min
Hæld svampe, løg og rosmarin blandingen på panden
Tilsæt evt. ½ – 1 dl. Piskefløde
Lad det koge ca. 3 min eller til saucen tykner
Juster smagen med salt og peber
Skær kødet ud i tynde skrå skiver
Anret på tallerkenen de skrå skiver i forlængelse af hinanden
Hæld saucen over kødet sammen med svampene.
Drys evt. med persille inden serveringen
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Oksesteak med bagekartoffel, svampe i sherrysauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar