I dag finder vi en udskæring fra grisen frem, nakkefiléten.
Nakkefiléten får vi fra tamsvinet eller grisen som er en betegnelse
for den gruppe af svinefamilien, der opdrættes til slagtning.
Det nedstammer fra vildsvinet. Biologisk er svinet en gruppe
af enkeltmavede og altædende, parrettåede hovdyr.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers.)
600 g nakkefilét
1 pk. Bacon, sliced
Salt og peber
250 g champignoner, friske
100 g haricots verts (bønner frost)
2 spsk. Smør/Olie
Sky fra stegen
2,5 dl. Fløde
Evt. lidt maizena
Start med at krydre nakkefiléten med salt og peber
Læg skiver af bacon over stegen, så de dækker
Må gerne overlappe hinanden, skiverne kan fæstes med kødnåle
Læg stegen i en lille bradepande eller ildfast fad
Hæld lidt vand ved stegen 1 – 1½ cm op af stegen
Steg den ved 180 gr. i ca. 2 timer
Centrumstemperatur ca. 85 gr.
Tag stegen ud af ovnen og pak den ind i stanniol i 5 – 10 min.
Skær stegen ud i skiver
Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller halve
Rist dem i en gryde med lidt smør/olie
Hæld skyen fra stegen over i gryden
Kog igennem og tilsæt fløde
Smag til med salt og peber
Jævn evt. saucen med lidt maizena
Kom haricots verts i en lille gryde
Varm dem op ved lav varme i lidt smør.
Serveres med kartofler og haricots verts.
Tid til servering.
Dagens tallerken, Nakkefilét stegt som vildt med Champignonsauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar