Med den møre og magre udskæring, som næsten alle kan li’.
Mørbrad er god både som hverdagsret og til mere festlige lejligheder.
Hvem holder f.eks. ikke af den klassiske opskrift på mørbradgryde.
Kødet kan med fordel marineres i kinesisk soya en time før det tilberedes.
Tilbage til køkkenet
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 500g
50g smør
1 tsk. Karry eller efter smag
3 tsk. Paprika eller efter smag
Lidt vand
2 spsk. ketchup
200g champignon i skiver
1 stk. peberfrugt, grøn
150g cocktailpølser
½ liter fløde
1 stk. bouillonterning til en liter (Maggi)
Salt og peber
Start med at, afpudse svinemørbraden for sener
Skær mørbraden i tykke skiver
Brunes på begge sider i smør/olie, tilsæt derefter karry efter smag
Lidt vand tilsættes, derefter lidt paprika, ikke for meget
Tilsæt champignonerne og evt. lidt mere vand. Kødet skal være dækket
Simrer ved svag varme i 35 – 40 min.
Tilsæt champignon og peberfrugt som er skåret i strimler
Tilsæt fløde og ketchup. Der kan evt. tilsættes lidt ekstra paprika
som er rørt ud i lidt vand
Tilsæt pølserne
Der serveres ris, kartoffelmos elle pomfritters til
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Mørbrad med krydderier og kartoffelmos,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar