Mornay sauce med ost og muskatnød, ostesauce som man også kalder
den, er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens, men kan også
købes færdig. Den er meget hurtig at lave og når man ikke lige har
mornay sauce ved hånden når man skal lave lasagne,
så laver man den selv. Kan bruges til mange pastaretter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
25 g smør
25 g hvedemel
2½ dl. Letmælk
Salt
15 g mozzarella ost, revet
15 g parmesan ost, revet
1 stk. æggeblomme
½ dl. Piskefløde
Salt og peber
1 knsp. Muskat
Start med at smelte smørret i en gryde
Pisk melet i
Tilsæt mælk og pisk godt til det kommer i kog
Tilsæt salt, dæmp varmen
Lad saucen simre sagte i ca. 5 – 6 min
Rør i den af og til
Rør de to slags oste i saucen
Pisk æggeblommen sammen med fløden
Rør det i saucen
Smag til med salt, peber og muskatnød
Klar til brug
Skriv et svar