En enkelt tilberedning af ørred/foreller – og dog på højde med
det mest raffinerede.
Ørred kaldes foreller, når de har portionsstørrelse.
Stegemetoden kaldes Meunierestegning og egner sig lige godt
til alle små saltvandsfisk
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. friskfanget ørred/foreller
1 stk. citron, saften eller 1 spsk. Eddike
½ tsk. salt
2 – 3 spsk. Mel
50g flydende fedtstof
50g smør
1 stk. usprøjtet citron
1 bundt persille
Mandelflager, ristet
Start med at gennemgå fiskene, af skælle fiskene,
renses derefter under rindende
Koldt vand, klip finnerne af, undtagen rygfinnen, duppes tørre med køkkenpapir
Dryppes med citronsaft eller eddike og trækker i ca. 10min.
Fiskene drysses indvendigt og udvendigt med salt og vendes i
salt og peber blandet mel
Halvdelen af flydende fedtstof/smør varmes op på en stor pande,
og fiskene steges gyldent på begge sider, steg dem ca. 5 min. på hver side,
Tilsæt den resterende del af smørret og øs jævnligt stegesmørret over fisken
(når rygfinnen meget let kan trækkes ud, er fisken færdig)
Rist mandelfladerne på panden til de tager lidt farve.
Fiskene garneres med ristede mandelflager og citronrytter
Hertil gives persilledryssede kartofler og en blandet salat.
Eller porrestuvning med kuvertbrød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Møllerkonens ørred á la meuniére med porrestuvning og
kuvertbrød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar