Er det noget med en tur til Mexico? Vi kigger indenfor i det mexicanske
køkken, som er kendt for sin kogekunst med intens og varierede smag,
farverige dekoration, og variation af krydderier.
Det meste af nutidens mexicanske mad er baseret på blandt andet den
ældre aztekiske og mayanske madtradition kombineret med spansk
madtradition.
Køkkenerne i Latinamerika er blandingskøkkener med mange fællestræk,
som hidrører fra kontinentets fortid under spansk og portugisisk styre. Af
blandingen med indiansk, afrikanske og andre europæiske køkkener er
opstået en rig gastronomisk blandingskultur.
Kontinentets store rigdom af frugter indgår også i gastronomien,
dels friske, dels kandiserede eller som ingredienser i mange retter,
desserter og kager.
Vi går i bageriet.
Ingredienser.:(8 stk.)
200 g digestive kiks
100 g smør
2 tsk. Vand
200 g honning
200 g hasselnødder
100 g mandler
1 spsk. flormelis
4 æg
Start med at komme kiksene i en plastpose og knus dem
Gerne med kagerullen eller en kødhammer
Smelt smørret
Rør det smeltede smør i krummerne fra kiksen, sammen med vand
Smør en springform ca. 22 cm i diameter
Klem kiksemassen ud i den
Smelt honningen og afkøl den
Pisk æggene luftig
Tilsæt den afkølede honning i æggemassen
Hak halvdelen af hasselnødderne og kom dem i æggeblandingen
Hak alle mandlerne og kom dem i æggeblandingen
Hæld nødde-æggeblandingen over kiksebunden
Pynt med hele hasselnødder
Bag tærten i ovnen på 200 gr. I 15 – 20 min
Dæg af med stanniol hvid den får for meget farve på toppen
Afkøl kagen og giv den et drys flormelis
Anret til kaffen eller som dessert
Serveres med creme fraiche rørt op med vanilje.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Mexicansk nøddetærte med creme fraiche,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Dorthe Dahl
Nu har jeg bagt din tærte. Men den falder jo sammen, kan det virkelig passe at der ikke skal noget bærende i æggemassen?
John Frøslev
Hej Dorthe,
Du må meget undskylde det sene svar. men det er rigtigt, at der ikke skal noget bærende i æggemassen, andet
end de finthakkede hasselnødder, som jeg hakkede i minihakkeren, og så ser den sådan ud som på billedet.
mange hilsner
John