Madeleine kager er små franske kager, bagt i muslingeforme med
mandeldej og kommer fra byen Commercy i Lorraine i Frankrig.
Opkaldt efter den franske kok, Madeleine Paulmier, som skønnet
at have forbindelse til kong Louis XV, som opkaldte kagerne efter
hende. Dejen minder lidt om sukkerbrødskager, men i en lidt
luftigere version.
Det er en skøn lille småkage, fantastisk i smag og lad mig sige med det
samme, lav nu lidt rigeligt, hvordan de forsvinder ved jeg ikke, men de
forsvinder som dug for solen.
Vi går i bageriet.
Ingredienser.:(22 stk.)
100 g smør
2 stk. æg
75 g sukker
1 stk. citron, skal og saft af ½ citron
25 g mandelmel
90 g hvedemel
Et nip salt
½ tsk. Bagepulver
Glasur.:
100 g flormelis
Fintrevet skal af citron, og lidt saft
Lidt kogende vand
Start med at smelte smørret over lav varme
Køl smørret af
Pisk æg og sukker sammen til en hvid cremet masse
Tilsæt fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft
Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål
Vend melblandingen i æggemassen med en dejskraber
Du skal have en luftig og ensartet dej
Rør til sidst det afkølede smør i dejen
Lad deje hvile i ca. 30 min i køleskab
Tænd ovnen på 200 gr
Smør formen eller formene, hvis ikke du bruger en silikoneform
Den oprindelige kage er bagt i muslingeskaller, men det er ikke nødvendig
Hvis du ikke har en form med muslingeskaller, alle små forme kan bruges.
Vi går ud fra at du har en muslingeform.
Fyld hullerne i formen 2/3 op med dej
Bag kagerne i ovnen i 5 min.
Skru derefter ovnen ned til 180 gr og bag i yderlige 7 – 10 min
Til de er hævet op og gyldne på toppen
Afkøl kagerne på en bagerist.
Glasur.:
Rør flormelis, fint revet citronskal og lidt citronsaft sammen med lidt kogende vand
Tilsæt evt. ½ – 1 tsk. Kakao og rør det godt sammen
Dyp spidsen af kagerne i glasuren, anret dem på et fad, hvis der er flere tilbage.
Tid til servering.
Dagens småkage, Madeleine kager af mandelmel med citronglasur,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar