Skinke er en betegnelse for en udskæring af bagpartiet, typisk fra gris.
Skinke kan tilberedes på mange måder, som her i en wokret.
Østerssauce har en sød og kødagtig smag, bruges til sauceblanding som
marinade eller som dip til kød og grøntsager.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers)
400 g skinkesnitzel
4 spsk. Soyasauce
2 spsk. Ingefær, frisk fint hakket
1 bdt. Forårsløg
1 stk. porrer
200 g hvidkål eller spidskål
2 – 3 stilke bladselleri
200 g bønnespirer
1 stk. grønne/røde peberfrugter
3 fed hvidløg
3 spsk. Olie
Sauce:
2 spsk. Soyasauce
Evt. fiskesauce og sort peber
8 spsk. kokosmælk
4 spsk. Østersauce
2 tsk. kartoffelmel
4 dl. Løse ris gerne, brune
Start med at skære kødet i tynde strimler
Bland det med soyasaucen, lad det marinere i ½ time.
Kog risene efter anvisning på pakken
Skræl ingefæren og hak den meget fint
Rens forårsløg og skær roden fra
Skær dem i skrå strimler, hold den grønne og hvide del hver for sig
Det grønne skæres i tynde ringe
Skær porer i 6 ca. lange stykker og derefter i tynde strimler på langs
Skær hvidkål i grove stykker
Skyld bladselleri og skær dem i tynde skrå strimler
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af i en si
Skyl peberfrugt og skær dem over fra top til bund
Fjern stilken og frøene i frugten
Skær den i tynde strimler
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint
Lav saucen ved at blande Soyasauce, kokosmælk,
østersauce og kartoffelmel
Opvarm wokken eller en stor stegegryde til høj varme
Tilsæt 1½ spsk. Olie og ingefær, det hvide fra forårsløgene,
bladselleri og peberfrugter
Lynsteg i 2 min. Hæld alle grønsagerne over på et fad
Tør wokken af med køkkenrulle og var den op igen
Hæld væden fra kødet
Tilsæt 1½ spsk. Olie
Steg det lidt ad gangen, ved høj varme med hvidløg i 1 – 2 min
Tilsæt sauceblandingen og kog i 1 min.
Smag til med fiskesauce og peber
Hæld saucen over grønsagerne og drys de grønne forårsløg over
Serveres med løse brune ris eller jasminris.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Lynstegte grønsager med svinekød og østersauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar